Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΟΤΟΣΟΥΠΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΟΤΟΣΟΥΠΑ
Video
Εκτέλεση
ΚΑΡΟΤΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ
- Καθαρίζουμε όλα τα λαχανικά και τα ψιλοκόβουμε.
- Σε μία μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο ή το βούτυρο να ζεσταθεί. Σοτάρουμε τo ψιλοκομμένα πράσο, κρεμμύδι, σέλερυ για 3 λεπτά.
- Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τη γλυκοπατάτα και τα καρότα σε μικρά καρέ.
- Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
- Σοτάρουμε για 3 λεπτά μέχρι να γυαλίσουν και στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό.
- Αφήνουμε την καροτόσουπα να βράσει για 25 λεπτά.
- Βγάζουμε τη σούπα από τη φωτιά αφού μαλακώσουν τα λαχανικά και τα πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ. Έτσι, γίνεται η καροτόσουπα βελουτέ.
- Ξαναβάζουμε την καροτόσουπα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε τα μπαχαρικά και αφήνουμε να βράσει για άλλα 5 λεπτά. Αφαιρούμε τη φλούδα πορτοκαλιού.
- Προσθέτουμε λίγο χυμό πορτοκάλι και ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι.
- Σερβίρουμε την καροτόσουπα με κρουτόν και λίγο γιαούρτι γιαούρτι ή ταχίνι στην vegan εκδοχή της.
ΜΥΣΤΙΚΑ
- Καλό είναι στη βελουτέ σούπα να είναι όλα τα λαχανικά ψιλοκομμένα για να βράζουν στον ίδιο χρόνο.
- Για πιο λεία και βελούδινη βελουτέ, περνάμε τη σούπα από ένα λεπτό σουρωτήρι σινουά, για να σιγουρευτούμε ότι δεν θα έχει μέσα κομματάκια λαχανικών.
- Πιέστε με μία κουτάλα τα υλικά στο σινουά και ρίξτε λίγο ζωμό ή νερό πιέζοντας, ώστε να βοηθήσετε τον πολτό να αραιώσει και να περάσει εύκολα από τη σίτα.
- Η σούπα εύκολα πυκνώνει με λίγο βρασμό επιπλέον μετά την πολτοποίηση και εύκολα αραιώνει με την προσθήκη ζωμού μετά την πολτοποίηση. Εξαρτάται καθαρά από εσάς πώς την προτιμάτε.
Αν σας άρεσε η καροτόσουπα βελουτέ με τζίντζερ και γιαούρτι, δοκιμάστε και την παρακάτω φανταστική σούπα:
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ
Κρεμμυδόσουπα Γαλλική
Καιρός για σούπα; Εδώ θα βρείτε περισσότερες συνταγές για πεντανόστιμες σούπες του ονείρου!