Υλικά
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Ραβδομπλέντερ
Υλικά
Εκτέλεση
- Λιώνουμε πρώτα σε κατσαρόλα το βούτυρο μαζί με το λάδι.
- Προσθέτουμε τα πράσα και τα καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες.
- Ανακατεύουμε καλά. Τα αφήνουμε σκεπασμένα, σε μέτρια φωτιά, να μαλακώσουν χωρίς να ροδίσουν. Κατά διαστήματα ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα και το ζωμό.
- Αλατοπιπερώνουμε και τρίβουμε λίγο μοσχοκάρυδο.
- Μόλις το φαγητό έρθει σε σημείο βρασμού, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, περίπου 30΄.
- Αλέθουμε τη βελουτέ με το μπλέντερ. Αν είναι πολύ αραιή την αφήνουμε να πάρει μία βράση για να πυκνώσει. Αν είναι πολύ πηχτή συμπληρώνουμε λίγο ζωμό.
- Ισομοιράζουμε σε ζεστά πιάτα την καυτή σούπα.
- Γαρνίρουμε με το τυρί κρέμα και τον μαϊντανό. Περιχύνουμε με λίγο αγουρέλαιο.