• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
77
  • 1 κ.σ. γεμάτη βούτυρο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 μεγάλα πράσα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 6 μεγάλα καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 5 φλ. ζωμό κότας
  • χυμό από 1 πορτοκάλι
  • ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι ακέρωτο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 συσκευασία τυρί κρέμα
  • λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό για το γαρνίρισμα
  • αγουρέλαιο για το γαρνίρισμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για την σούπα καρότου με πράσα

    Λιώνουμε πρώτα σε κατσαρόλα το βούτυρο μαζί με το λάδι.

    Προσθέτουμε τα πράσα και τα καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες.

    Ανακατεύουμε καλά. Τα αφήνουμε σκεπασμένα, σε μέτρια φωτιά, να μαλακώσουν χωρίς να ροδίσουν. Κατά διαστήματα ανακατεύουμε.

    Προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα και το ζωμό.

    Αλατοπιπερώνουμε και τρίβουμε λίγο μοσχοκάρυδο.

    Μόλις το φαγητό έρθει σε σημείο βρασμού, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, περίπου 30΄.

    Αλέθουμε τη βελουτέ με το μπλέντερ. Αν είναι πολύ αραιή την αφήνουμε να πάρει μία βράση για να πυκνώσει. Αν είναι πολύ πηχτή συμπληρώνουμε λίγο ζωμό.

    Ισομοιράζουμε σε ζεστά πιάτα την καυτή σούπα.

    Γαρνίρουμε με το τυρί κρέμα και τον μαϊντανό. Περιχύνουμε με λίγο αγουρέλαιο.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται