Υλικά
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε και πλένουμε τα άγρια χόρτα.
 - Σε νερό που βράζει, τα βυθίζουμε και τα βράζουμε για 4-5 λεπτά. Τα βγάζουμε σε μπολ με κρύο νερό, για να κοπεί ο βρασμός και να διατηρήσουν το πράσινο χρώμα τους. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Το ίδιο κάνουμε και με τα μαρούλια.
 - Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δόσεις το κρέας, να ροδίσει για λίγα λεπτά.
 - Όσα κομμάτια ροδίζουν, τα βγάζουμε σε μπολ και τα διατηρούμε σκεπασμένα.
 - Όταν σοταριστεί όλο το κρέας, προσθέτουμε στην κατσαρόλα λίγο ακόμη από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ξερά κρεμμύδια και το πράσο για 6-7 λεπτά.
 - Επαναφέρουμε το κρέας στην κατσαρόλα, το σκεπάζουμε με κρύο νερό και το αφήνουμε μέχρι να πάρει βράση.
 - Αφαιρούμε τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια.
 - Μαγειρεύουμε το κρέας σε μέτρια φωτιά, σκεπασμένο, μέχρι να μαλακώσει — περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά.
 - Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τα ζεματισμένα χόρτα.
 - Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμύδια και τα βότανα.
 - Μαγειρεύουμε για 15 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά, ώστε να μη λιώσουν τα χόρτα.
 - Χαμηλώνουμε την εστία τελείως για να σταματήσει ο βρασμός, αλλά να παραμένει ζεστό το φαγητό.
 
ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
- Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους.
 - Χτυπάμε πρώτα τα ασπράδια σε μαρέγκα.
 - Προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους, συνεχίζοντας το χτύπημα με σύρμα, και προσθέτουμε και τον χυμό λεμονιού.
 - Ρίχνουμε λίγο-λίγο ζωμό από το φαγητό στο αυγολέμονο, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα (για να μην κόψει).
 - Περιχύνουμε το φαγητό με το αυγολέμονο και ανακινούμε την κατσαρόλα από τα χερούλια για να πάει παντού.
 - Αποσύρουμε από την εστία και αφήνουμε το φρικασέ σκεπασμένο να σταθεί για 15 λεπτά πριν το σερβίρουμε.
 









