Αγαπημένη πασχαλινή συνταγή από την κεντρική Πελοπόννησο. Συνηθίζεται να τρώγεται το βράδυ της Ανάστασης αντί για μαγειρίτσα.

Αγαπημένη πασχαλινή συνταγή από την κεντρική Πελοπόννησο. Συνηθίζεται να τρώγεται το βράδυ της Ανάστασης αντί για μαγειρίτσα.

  • προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα & 30 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για το κατσικάκι φρικασέ

  • 2 κ. κατσικάκι κομμένο σε μερίδες
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ. άγρια χόρτα
  • 2 μαρούλια χοντροκομμένα
  • 5-6 κλων. άνηθου δεμένα με σπάγκο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 λεμόνια
  • 2 αυγά

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το κατσικάκι φρικασέ

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας απ’ όλες τις πλευρές.

    Προσθέτουμε το ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το αφήνουμε να μαραθεί για λίγα λεπτά και να γίνει διάφανο.

    Μισοσκεπάζουμε το κρέας με νερό, κλείνουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το φαγητό για 1 ώρα με 1 ώρα και 15 λεπτά έως ότου μαλακώσει το κατσικάκι.

    Στο μεταξύ, ζεματάμε τα χόρτα και τα μαρούλια σε κατσαρόλα με βραστό νερό.

    Τα βγάζουμε σε κρύο νερό.

    Τα στραγγίζουμε και τα προσθέτουμε στο κρέας (που είναι σχεδόν έτοιμο) μαζί με το δεματάκι άνηθου.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για λίγα λεπτά. (Τα χόρτα πρέπει να μείνουν τρυφερά).

    Χτυπάμε το αυγολέμονο και αυγοκόβουμε το φαγητό.

    Αφαιρούμε το δεματάκι άνηθου και σερβίρουμε.

    Διαφήμιση

    Οδηγός Μαγειρικής

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×