Κατσικάκι φρικασέ

Υλικά

Για το κατσικάκι φρικασέ

  • 2 kg κατσικάκι κομμένο σε μερίδες
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/2 kg άγρια χόρτα
  • 2 μαρούλια χοντροκομμένα
  • 5-6 κλων. άνηθου δεμένα με σπάγκο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 λεμόνια
  • 2 αυγά

Για το κατσικάκι φρικασέ

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας απ’ όλες τις πλευρές.

Προσθέτουμε το ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το αφήνουμε να μαραθεί για λίγα λεπτά και να γίνει διάφανο.

Μισοσκεπάζουμε το κρέας με νερό, κλείνουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το φαγητό για 1 ώρα με 1 ώρα και 15 λεπτά έως ότου μαλακώσει το κατσικάκι.

Στο μεταξύ, ζεματάμε τα χόρτα και τα μαρούλια σε κατσαρόλα με βραστό νερό.

Τα βγάζουμε σε κρύο νερό.

Τα στραγγίζουμε και τα προσθέτουμε στο κρέας (που είναι σχεδόν έτοιμο) μαζί με το δεματάκι άνηθου.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για λίγα λεπτά. (Τα χόρτα πρέπει να μείνουν τρυφερά).

Χτυπάμε το αυγολέμονο και αυγοκόβουμε το φαγητό.

Αφαιρούμε το δεματάκι άνηθου και σερβίρουμε.

https://www.argiro.gr/recipe/katsikaki-frikase/