Κατσικάκι κοκκινιστό στο φούρνο

Μία παραδοσιακή συνταγή για κατσικάκι κοκκινιστό στο φούρνο ή στον ξυλόφουρνο, όπως τη δοκιμάσαμε στην ταβέρνα Παράγκα στο ορεινό χωριό, Απόλλωνα της Ρόδου

6 - 8

10 λεπτά

2 ωρες και 30 λεπτά

κατσικάκι κοκκινιστό στο φούρνο στον ξυλόφουρνο στιφάδο στη γαστρα παραδοσιακη συνταγη ροδος αργυρω οι μαμαδες του αιγαιου

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Εξοπλισμός

Φούρνος

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Video

Εκτέλεση

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ

  1. Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά.
  2. Τα ανακατεύουμε όλα μαζί με τα χέρια.
  3. Αν έχετε χρόνο αφήστε τα υλικά να σταθούν για 30΄στη λεκάνη.
  4. Μετά, βάζουμε όλα τα υλικά με τα υγρά τους στο πήλινο τσουκάλι.
  5. Σκεπάζουμε με το καπάκι.
  6. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο 1,5 ώρα στους 200°C και 1 ώρα στους 150°C,  μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και όλα τα υλικά να γίνουν μια υπέροχη σάλτσα δεμένη και πυκνή.
  7. Αν έχετε ξυλόφουρνο το βάζετε σε χαμηλή θερμοκρασία όλη την νύχτα.
  8. Τη μοναδική αυτή παραδοσιακή συνταγή του Αιγαίου, μοιράστηκε μαζί μας η κ. Αργυρώ από τα Απόλλωνα της Ρόδου και την ευχαριστούμε πολύ.
  9. Κι αν περάσετε από τα Απόλλωνα της Ρόδου να το γευτείτε στην παραδοσιακή και βραβευμένη ταβέρνα Παράγκα.
κατσικάκι κοκκινιστό στο φούρνο στον ξυλόφουρνο στιφάδο στη γαστρα παραδοσιακη συνταγη ροδος αργυρω οι μαμαδες του αιγαιου
Απόρρητο