Αυτή η συνταγή για κατσικάκι με χόρτα και μάραθο, είναι από το βιβλίο «Λέσβος, κάθε γεύση μια ιστορία». Ευχαριστούμε το Επιμελητήριο Λέσβου που μας την...

Αυτή η συνταγή για κατσικάκι με χόρτα και μάραθο, είναι από το βιβλίο «Λέσβος, κάθε γεύση μια ιστορία». Ευχαριστούμε το Επιμελητήριο Λέσβου που μας την παραχώρησε.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα
29

Για το κατσικάκι με άγρια χόρτα

  • 1 kg κατσικάκι κομμένο σε μερίδες
  • 1½ kg άγρια χόρτα (γαλατσίδες χριστάγκαθα ζοχούς καυκαλήθρες πικρά και γλυκά χόρτα)
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 2½ φλ. νερό ζεστό
  • 2 αυγά
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. πιπέρι
  • 1 κ.σ. άνηθο
  • 2 κ.σ. μάραθο
  • 5 ίνες από άγριο κρόκο (το φθινόπωρο στα χωράφια της περιοχής του Πλωμαρίου φυτρώνει μόνο του κι έχει έντονο άρωμα)
  • 2 λεμόνια
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Κατσικάκι με άγρια χόρτα

    Ξεκινάμε να φτιάξουμε το κατσικάκι με χόρτα και μάραθο στην κατσαρόλα, τσιγαρίζοντας πρώτα στο λάδι τα κρεμμύδια.

    Προσθέτουμε το κρέας.

    Όταν πάρει χρώμα, περιχύνουμε με το κρασί και βράζουμε για 5΄ σε δυνατή φωτιά για το κατσικάκι με χόρτα.

    Ζεματάμε τα χόρτα σε βραστό νερό για 5΄.

    Ρίχνουμε στο κρέας τα χόρτα, καλύπτουμε με το νερό και βράζουμε για 45΄.

    Στο τέλος προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τον κρόκο, τον άνηθο και τον μάραθο.

    Για το αυγολέμονο

    Χτυπάμε τ’ αυγά, προσθέτουμε το χυμό από τα λεμόνια και λίγο ζουμί από το φαγητό.

    Το περιχύνουμε στην κατσαρόλα με το κατσικάκι, ανακινώντας κάπου κάπου ώσπου να δέσει το αυγολέμονο.

    Διαφήμιση

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται