Πασχαλινή μανιάτικη συνταγή για κατσικάκι με άγριο μάραθο, αγκινάρες και πατάτες.

Πασχαλινή μανιάτικη συνταγή για κατσικάκι με άγριο μάραθο, αγκινάρες και πατάτες.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 2 ώρες
Βαθμολογήστε

Για το κατσικάκι με μαράθια

  • 1½ kg κατσικάκι σε μερίδες
  • 2 λεμόνια
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 12 άγριες αγκινάρες, καθαρισμένες
  • 5 πατάτες
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 3-4 κλων. άγριο μάραθο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C, πάνω και κάτω αντίσταση.

    Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τις μερίδες του κρέατος και στύβουμε από πάνω τα λεμόνια, αλείφοντας να πάει παντού ο χυμός.

    Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε κυδωνάτες και τις ρίχνουμε στο μπολ με το κατσικάκι.

    Προσθέτουμε τις καθαρισμένες αγκινάρες, τα κρεμμύδια, ξερό και φρέσκα, το σκόρδο, τον πελτέ, αλάτι και πιπέρι.

    Περιχύνουμε με 1 φλιτζ. νερό και με το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά.

    Βάζουμε στο ταψί τα κλωνάρια μάραθου. Τοποθετούμε από πάνω όλα τα υλικά απλώνοντάς τα, να μοιραστούν ομοιόμορφα.

    Προσθέτουμε τα υγρά που έχουν μείνει στο μπολ.

    Καλύπτουμε το ταψί με αντικολλητικό χαρτί και σφραγίζουμε γύρω γύρω με αλουμινόχαρτο.

    Ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στην κάτω σχάρα, για 1½ ώρα, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και το κατσικάκι. Στη συνέχεια, ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30 λεπτά, να ροδίσει.

    Η συνταγή δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ στο τεύχος Απριλίου 2024.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται