Kατσικάκι Μπρούσκο με σκιουφιχτά μακαρούνια και χαλούμι

Το κατσικάκι με σπιτικά σκιουφιχτά ζυμαρικά, το εμπνεύστηκα με αφορμή το Μπρούσκο. Πάντρεψα την Κρήτη και την Κύπρο σε μια λαχταριστή συνταγή με σκιουφιχτά μακαρούνια, χαλούμι και στακοβούτυρο!

5

30 λεπτά

1 ώρα

κατσικάκι με σπιτικά σκιουφιχτά ζυμαρικά

Υλικά

ΓΙΑ ΤΑ ΣΠΙΤΙΚΑ ΣΚΙΟΥΦΙΧΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ

Εξοπλισμός

Κόσκινο

Υλικά

ΓΙΑ ΤΑ ΣΠΙΤΙΚΑ ΣΚΙΟΥΦΙΧΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ

Εκτέλεση

ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΙΟΥΦΤΙΧΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ

  1. Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι, το νερό, το αλάτι και το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε τα υλικά.
  2. Σκεπάζουμε τη ζύμη κι αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30′.
  3. Πλάθουμε μακριά φιτίλια με πάχος 1 εκ.
  4. Κόβουμε σε φέτες με μήκος 3 εκ. σε αλευρωμένη επιφάνεια.
  5. Πατάμε με τα δάχτυλα τη ζύμη βαθουλώνοντας την και τραβώντας πάνω στον πάγκο σχηματίζουμε ένα χοντρό μακαρόνι με τρύπα στη μέση.
  6. Αφήνουμε τα σκιουφιχτά μακαρόνια στην αλευρωμένη επιφάνεια για περίπου 1 ώρα η μέχρι να στεγνώσουν καλά.
  7. Βράζουμε νερό αλατισμένο, κοσκινίζουμε τα ζυμαρικά να φύγει το περιττό αλεύρι και βράζουμε τα ζυμαρικά.
  8. Τα στραγγίζουμε και τα περιχύνουμε με το καυτό στακοβούτυρο.
  9. Πασπαλίζουμε με τριμμένο χαλούμι να λιώσει όσο είναι ζεστά.
  10. Σερβίρουμε με το κατσικάκι μπρούσκο και την δεμένη σάλτσα κρασιού.

ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ

  1. Ροδίζουμε το κρέας στο ελαιόλαδο.
  2. Προσθέτουμε το σκόρδο σπασμένο και τα κρεμμύδια.
  3. Αφήνουμε λίγα λεπτά να γίνουν διάφανα.
  4. Προσθέτουμε τον πελτέ και αφήνουμε να ψηθεί για 2′-3′.
  5. Σβήνουμε με το μπρούσκο.
  6. Αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά κατά το ήμισυ.
  7. Βάζουμε σε τουλπάνι τα μυρωδικά και αρωματίζουμε για 5′ τα αφαιρούμε.
  8. Προσθέτουμε λίγο νερό ίσα να μισοσκεπάζει τα υλικά.
  9. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να πυκνώσει η σάλτσα μπρούσκο.
  10. Σερβίρουμε με σκιουφιχτά μακαρόνια και χαλούμι.
Απόρρητο