Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΣΠΙΤΙΚΑ ΣΚΙΟΥΦΙΧΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ
Εξοπλισμός
Κόσκινο
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΣΠΙΤΙΚΑ ΣΚΙΟΥΦΙΧΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΙΟΥΦΤΙΧΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
- Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι, το νερό, το αλάτι και το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε τα υλικά.
- Σκεπάζουμε τη ζύμη κι αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30′.
- Πλάθουμε μακριά φιτίλια με πάχος 1 εκ.
- Κόβουμε σε φέτες με μήκος 3 εκ. σε αλευρωμένη επιφάνεια.
- Πατάμε με τα δάχτυλα τη ζύμη βαθουλώνοντας την και τραβώντας πάνω στον πάγκο σχηματίζουμε ένα χοντρό μακαρόνι με τρύπα στη μέση.
- Αφήνουμε τα σκιουφιχτά μακαρόνια στην αλευρωμένη επιφάνεια για περίπου 1 ώρα η μέχρι να στεγνώσουν καλά.
- Βράζουμε νερό αλατισμένο, κοσκινίζουμε τα ζυμαρικά να φύγει το περιττό αλεύρι και βράζουμε τα ζυμαρικά.
- Τα στραγγίζουμε και τα περιχύνουμε με το καυτό στακοβούτυρο.
- Πασπαλίζουμε με τριμμένο χαλούμι να λιώσει όσο είναι ζεστά.
- Σερβίρουμε με το κατσικάκι μπρούσκο και την δεμένη σάλτσα κρασιού.
ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ
- Ροδίζουμε το κρέας στο ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε το σκόρδο σπασμένο και τα κρεμμύδια.
- Αφήνουμε λίγα λεπτά να γίνουν διάφανα.
- Προσθέτουμε τον πελτέ και αφήνουμε να ψηθεί για 2′-3′.
- Σβήνουμε με το μπρούσκο.
- Αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά κατά το ήμισυ.
- Βάζουμε σε τουλπάνι τα μυρωδικά και αρωματίζουμε για 5′ τα αφαιρούμε.
- Προσθέτουμε λίγο νερό ίσα να μισοσκεπάζει τα υλικά.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να πυκνώσει η σάλτσα μπρούσκο.
- Σερβίρουμε με σκιουφιχτά μακαρόνια και χαλούμι.