• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
338
  • 800 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • 1 πιπεριά τριμμένη
  • 4 κ.σ φέτα σε τρίμματα
  • 2 κ.σ δυόσμο
  • 2 κ.σ μαϊντανό
  • 1 φλ. φρυγανιά
  • 4 κ.σ ούζο
  • 1 αυγό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • αλεύρι για το αλεύρωμα
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • χωριάτικη σαλάτα για το σερβίρισμα

Εξοπλισμός

Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Αφήνουμε τη ζύμη να σταθεί για μισή ώρα σκεπασμένη στο ψυγείο

    Μετά το τηγάνισμα τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί

    Κεφτεδάκια Ελληνικά

    Αυτά τα αφράτα κεφτεδάκια ελληνικά με φέτα και ντομάτα,

    έχουν τη γεύση της χωριάτικης σαλάτας, που νομίζω ότι είναι και ο τέλειος συνδυασμός γι’ αυτό το καλοκαιρινό εύκολο και πεντανόστιμο πιάτο. Ξεκινάμε λοιπόν να φτιάξουμε τη συνταγή για κεφτεδάκια ελληνικά!

    Βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια μας σε ένα μεγάλο μπολ.

    Ανακατεύουμε τα υλικά καλά.

    Τα αφήνουμε να σταθούν για μισή ώρα καλά σκεπασμένα μέσα στο ψυγείο. Έτσι θα σφίξει η ζύμη για τα κεφτεδάκια και θα δέσουν καλά τα υλικά μεταξύ τους. Με αυτόν τον τρόπο θα πλάθονται πιο εύκολα.

    Πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας μικρά και στρογγυλά.

    Τα αλευρώνουμε, τα τινάζουμε για να φύγει το πολύ αλεύρι.

    Τα τηγανίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν απ’ όλες τους τις πλευρές.

    Βγάζουμε τα κεφτεδάκια τηγανιτά σε απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει το περιττό λάδι από το τηγάνισμα και τα σερβίρουμε με την βασίλισσα της καλοκαιρινής σαλάτας την χωριάτικη σαλάτα και φρεσκοψημένο τραγανό σπιτικό ψωμί.

    Μπορούμε ακόμα να τα συνοδεύσουμε τη συνταγή για κεφτεδάκια με φρεσκοκομμένες τραγανές χρυσαφένιες τηγανιτές πατάτες, και ένα φανταστικό ντιπ μουστάρδας με μέλι.

    Δείτε επίσης τη συνταγή με όλα τα μυστικά μου, για τα πιο αφράτα κεφτεδάκια τηγανητά !

    Αν σας άρεσαν τα τηγανιτά αφράτα κεφτεδάκια με φέτα και ντομάτα, δοκιμάστε και τους παρακάτω παραδοσιακούς νησιώτικους κεφτέδες με ούζο! 

    κεφτεδάκια με ούζο
    Διαφήμιση

    Ποια είναι τα αγαπημένα σου κεφτεδάκια;

    Διαφήμιση

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται