Κεφτεδάκια Ελληνικά
Αυτά τα αφράτα κεφτεδάκια ελληνικά με φέτα και ντομάτα,
έχουν τη γεύση της χωριάτικης σαλάτας, που νομίζω ότι είναι και ο τέλειος συνδυασμός γι’ αυτό το καλοκαιρινό εύκολο και πεντανόστιμο πιάτο. Ξεκινάμε λοιπόν να φτιάξουμε τη συνταγή για κεφτεδάκια ελληνικά!
Βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια μας σε ένα μεγάλο μπολ.
Ανακατεύουμε τα υλικά καλά.
Τα αφήνουμε να σταθούν για μισή ώρα καλά σκεπασμένα μέσα στο ψυγείο. Έτσι θα σφίξει η ζύμη για τα κεφτεδάκια και θα δέσουν καλά τα υλικά μεταξύ τους. Με αυτόν τον τρόπο θα πλάθονται πιο εύκολα.
Πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας μικρά και στρογγυλά.
Τα αλευρώνουμε, τα τινάζουμε για να φύγει το πολύ αλεύρι.
Τα τηγανίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν απ’ όλες τους τις πλευρές.
Βγάζουμε τα κεφτεδάκια τηγανιτά σε απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει το περιττό λάδι από το τηγάνισμα και τα σερβίρουμε με την βασίλισσα της καλοκαιρινής σαλάτας την χωριάτικη σαλάτα και φρεσκοψημένο τραγανό σπιτικό ψωμί.
Μπορούμε ακόμα να τα συνοδεύσουμε τη συνταγή για κεφτεδάκια με φρεσκοκομμένες τραγανές χρυσαφένιες τηγανιτές πατάτες, και ένα φανταστικό ντιπ μουστάρδας με μέλι.