"
  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 700 γραμ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 2 αυγά
  • 1 καρότο
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 2 κ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ ρίγανη
  • 3 κ.σ. γιαούρτι
  • 4 κ.σ. τριμμένη ντομάτα
  • 1 φλ. φρυγανιά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο ξύδι για το πλάσιμο
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • πατάτες για το σερβίρισμα
  • Για την κρύα σάλτσα ντομάτας
  • 500 γραμ. τριμμένες ντομάτες
  • 4 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ ξύδι μπαλσάμικο
  • λίγη ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • στραγγιστό γιαούρτι για το σεβίρισμα

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Κεφτεδάκια με ντομάτα και γιαούρτι

    Για τα κεφτεδάκια

    Ξεκινάμε τα κεφτεδάκια με ντομάτα και γιαούρτι,

    • βάζοντας στο μπλέντερ το καρότο, το κρεμμύδι και το σέλερι. Τα αλέθουμε.
    • Βάζουμε τον κιμά σε μπολ και τον περιχύνουμε με τα πολτοποιημένα λαχανικά. /
    • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
    • Ζυμώνουμε πολύ καλά και αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί σκεπασμένο στο ψυγείο.
    • Βρέχουμε τα χέρια με ξύδι, πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο να ροδίσουν.
    • Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν.
    • Τα σερβίρουμε με κρύα σάλτσα ντομάτας, γιαούρτι και τηγανητές πατάτες.

    Δείτε εδώ πώς θα φτιάξετε τις τέλειες και τις πιο τραγανές τηγανητές πατάτες.

    Για την κρύα σάλτσα ντομάτας

    Ενώνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, ανακατεύουμε, ελέγχουμε το αλατοπίπερο και παγώνουμε λίγο στο ψυγείο.

    Μετά τα κεφτεδάκια με ντομάτα και γιαούρτι, ρίξτε μια ματιά στην παρακάτω συνταγή για τα κλασικά κεφτεδάκια και όλα τα μυστικά τους

    Διαφήμιση

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×