Κέικ με καρύδα

Αφράτο κέικ καρύδας με γιαούρτι, μαρμελάδα και λεμονάτο γλάσο. Εύκολη συνταγή με τέλειο άρωμα και υφή που γίνεται πάντα επιτυχημένη.

Εύκολη
1:15

12 μερίδες

15 λεπτά

1 ώρα

κεικ καρυδασ - κεικ με καρυδα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

Εξοπλισμός

Κόσκινο

Κόσκινο

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

Εκτέλεση

  1. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν, σχηματίζοντας μια κρεμώδη υφή.
  2. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ξύσμα λεμονιού, το ρούμι και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και την καρύδα.
  4. Ανακατεύουμε απαλά και αδειάζουμε το μείγμα σε μακρόστενη φόρμα του κέικ, την οποία έχουμε βουτυρώσει και στρώσει με λαδόκολλα.
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C, στις αντιστάσεις, και ψήνουμε το κέικ για περίπου 1 ώρα. Το τοποθετούμε πάνω σε σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά ώστε να αποβάλει την περιττή υγρασία.

ΓΛΑΣΟ

  1. Ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα μέχρι να αραιώσει και αλείφουμε πρώτα την επιφάνεια του κέικ.
  2. Σε μικρό σκεύος ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού, το ξύσμα και τη ζάχαρη άχνη. Ζεσταίνουμε το γλάσο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αποκτήσει μορφή σιροπιού.
  3. Αλείφουμε το κέικ με το υγρό γλάσο, το αφήνουμε 5–10 λεπτά και το ξαναβάζουμε στον φούρνο.
  4. Σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε το κέικ μέσα για ακόμη 5 λεπτά, ώστε να στεγνώσει.
  5. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και ξεφορμάρουμε. Καθώς κρυώνει, το γλάσο θα ασπρίσει και θα σταθεροποιηθεί.
Απόρρητο