Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Εξοπλισμός
Κόσκινο
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Εκτέλεση
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν, σχηματίζοντας μια κρεμώδη υφή.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ξύσμα λεμονιού, το ρούμι και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και την καρύδα.
- Ανακατεύουμε απαλά και αδειάζουμε το μείγμα σε μακρόστενη φόρμα του κέικ, την οποία έχουμε βουτυρώσει και στρώσει με λαδόκολλα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C, στις αντιστάσεις, και ψήνουμε το κέικ για περίπου 1 ώρα. Το τοποθετούμε πάνω σε σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά ώστε να αποβάλει την περιττή υγρασία.
ΓΛΑΣΟ
- Ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα μέχρι να αραιώσει και αλείφουμε πρώτα την επιφάνεια του κέικ.
- Σε μικρό σκεύος ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού, το ξύσμα και τη ζάχαρη άχνη. Ζεσταίνουμε το γλάσο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αποκτήσει μορφή σιροπιού.
- Αλείφουμε το κέικ με το υγρό γλάσο, το αφήνουμε 5–10 λεπτά και το ξαναβάζουμε στον φούρνο.
- Σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε το κέικ μέσα για ακόμη 5 λεπτά, ώστε να στεγνώσει.
- Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και ξεφορμάρουμε. Καθώς κρυώνει, το γλάσο θα ασπρίσει και θα σταθεροποιηθεί.









