Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Εξοπλισμός
Κόσκινο
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΚΕΙΚ
- Με ένα κόσκινο, κοσκινίζουμε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι.
- Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν κρέμα.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ξύσμα λεμονιού, το ρούμι και το λιωμένο βούτυρο.
- Ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε τα κοσκινισμένα υλικά. Ρίχνουμε και την καρύδα.
- Απαλά ανακατεύουμε και αδειάζουμε στην έτοιμη φόρμα του κέικ το μείγμα.
ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΤΟΥ ΚΕΙΚ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις.
- Βουτυρώνουμε και στρώνουμε λαδόκολλα σε μακρόστενη φόρμα του κέικ.
- Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα.
- Το αφήνουμε πάνω σε μια σχάρα στον πάγκο μας να κρυώσει για 15 λεπτά ώστε να φύγει η περισσότερη υγρασία.
- Ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα να αραιώσει.
- Αλείφουμε πρώτα με τη μαρμελάδα.
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΤΟΥ ΚΕΙΚ
- Ανακατεύουμε το χυμό, το ξύσμα λεμονιού και την ζάχαρη άχνη.
- Ζεσταίνουμε το γλάσο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρει τη μορφή σιροπιού.
- Αλείφουμε με το υγρό γλάσο.
- Αφήνουμε για 5 με 10 λεπτά και ξαναβάζουμε στο φούρνο.
- Σβήνουμε το φούρνο κι αφήνουμε για 5 λεπτά να στεγνώσει.
- Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
- Όταν κρυώσει, το γλάσο θα ασπρίσει.
Αν σας άρεσε το κέικ καρύδας, δείτε και την παρακάτω συνταγή:
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ