Υλικά
Εξοπλισμός
Φόρμα
Φούρνος
Υλικά
Εκτέλεση
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά μία μεγάλη φόρμα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C στις αντιστάσεις.
- Κόβουμε τα πορτοκάλια (αφού πρώτα τα πλύνουμε καλά) στη μέση και έπειτα κάθε μισό σε 4 κομμάτια.
- Με κοφτερό μαχαίρι ή ψαλίδι αφαιρούμε τις άσπρες ίνες που ενώνουν τα φετάκια πορτοκαλιού.
- Αφαιρούμε και τις άκρες τους. Το πορτοκάλι δεν πρέπει να έχει κουκούτσια.
- Βάζουμε στο μπλέντερ τα κομμάτια πορτοκαλιού, μαζί με το λάδι, το χυμό, τα αυγά και το αλάτι.
- Τα αλέθουμε για να γίνουν κρέμα.
- Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το baking powder και τη σόδα και με κουτάλι τα ανακατεύουμε.
- Κάνουμε λακκούβα στα στερεά υλικά στη μέση και προσθέτουμε τα υγρά υλικά.
- Ανακατεύουμε απαλά χωρίς μίξερ, ίσα να ενωθούν.
- Μην παραδουλεύετε το μίγμα για να έχετε αφράτο αποτέλεσμα στο τέλος.
- Προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας στο μίγμα.
- Ανακατεύουμε απαλά.
- Αδειάζουμε το μίγμα στη φόρμα.
- Τοποθετούμε στην κάτω σχάρα. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει για περίπου 1 ώρα.
- Ελέγχουμε αν ψήθηκε μπήγοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο του. Αν η λάμα από το μαχαίρι βγει καθαρή τότε το γλυκό είναι έτοιμο.
- Βγάζουμε από το φούρνο, και το αφήνουμε να σταθεί για 10′ στη φόρμα.
- Ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
- Περιχύνουμε με λίγη λιωμένη σοκολάτα για γαρνίρισμα.
Tips
- Χρειάζεται παρατεταμένο ψήσιμο σε χαμηλή θερμοκρασία ώστε να στεγνώσει καλά η καρδιά του με τον πολτό πορτοκαλιού.