• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 1 ώρα
764
  • 250 γραμ. βούτυρο
  • 1½ φλ. ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 1 φλ. μήλα τριμμένα
  • 1 φλ. γιαούρτι
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γλ. baking powder (μπέικιν πάουντερ)
  • 1 φλ. καρύδια χοντροκομμένα
  • έξτρα βούτυρο για τη φόρμα
  • έξτρα αλεύρι για τη φόρμα

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Βήμα 1

    Συγκεντρώνουμε αρχικά τα υλικά που θα χρειαστούμε για την συνταγή μας.

    Προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο μας στους 180°C βαθμούς.

    Χτυπάμε στο κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, να ασπρίσει και να αφρατέψει.

    Στη συνέχεια, ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, να τα απορροφήσει σταδιακά το μείγμα για κέικ.

    Προσθέτουμε τον πολτό από το μήλο, το γιαούρτι, την κανέλα, και τέλος το αλεύρι με το baking powder και τα καρύδια.

    Ανακατεύουμε το μείγμα για κέικ μέχρι να ομογενοποιηθεί.

    Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ.

    Ρίχνουμε μέσα το μείγμα για κέικ και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα σε καλά προθερμασμένο φούρνο.

    Αφού κρυώσει, το γαρνίρουμε με λευκό γλάσο ή απλά πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη άχνη και το αμερικάνικο κέικ μήλου είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

    Πετυχαίνει πάντα! Από τις πιο εύκολες συνταγές που θα σου λύσουν τα χέρια και θα σου δώσουν τη απάντηση για την απογευματινή λιγούρα ή ένα ωραίο πρωινό. !

    Κάτι μαγειρεύεται