Υλικά
Εξοπλισμός
Κόσκινο
Μπεν Μαρί
Σχάρα
Υλικά
Εκτέλεση
- Xωρίζουμε τα μπισκότα, δηλαδή, την κρέμα από τα μπισκότα.
- Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο μια μακρόστενη φόρμα του κέικ.
- Ντύνουμε με τα μπισκότα τη βάση και τα πλαϊνά από την φόρμα του κέικ.
- Κόβουμε σε κομμάτια τη σοκολάτα και τη βάζουμε σε μπεν μαρι με το βούτυρο.
- Όταν λιώσουν προσθέτουμε τη ζάχαρη, και ανακατεύουμε.
- Ένα ένα ρίχνουμε τα αυγά και πάντα ανακατεύουμε πολύ καλά για να τα απορροφάει σωστά το μείγμα .
- Ρίχνουμε τις βανίλιες και με ένα κόσκινο, κοσκινίζουμε με ένα κόσκινο το αλεύρι και το προσθέτουμε στο μείγμα.
- Απαλά ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε την κρέμα από τα μπισκότα και την αδειάζουμε στην έτοιμη φόρμα του κέικ.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250°C βαθμούς, στις αντιστάσεις.
- Αφήνουμε να κάψει καλά ο φούρνος.
- Μόλις σβήσει η λυχνία του φούρνου, δείγμα ότι έφτασε στους 250°C βαθμούς, τότε βάζουμε τη φόρμα στην κάτω σχάρα του φούρνου.
- Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε μέσα για 15 λεπτά χωρίς να ανοιγοκλείνουμε την πόρτα του φούρνου.
- Βγάζουμε το γλυκό μας στον πάγκο, πάνω σε μια σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει και να σφίξει ελαφρά.
- Το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.
- Η καρδιά του όσο είναι ζέστη είναι ακόμα ρευστή.
- Το σερβίρουμε ιδανικά με μία μπάλα παγωτό ή χτυπημένη κρέμα.