"
  • προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 400 γραμ. σοκολάτα 60%
  • 160 γραμ. μαλακό βούτυρο
  • 7 αυγά
  • 250 γραμ. αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
  • 160 γραμ. ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 1 πακέτο μπισκότα γεμιστά
  • Λίγο βούτυρο και λίγο κακάο για τη φορμα

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Κέικ σοκολάτας υγρό

    Κέικ σοκολάτας υγρό

    Εδώ τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Μιλάμε για έρωτα κανονικό! Έρωτα με την πρώτη μπουκιά, ας πούμε! Και να φανταστείτε ότι εμένα αυτά τα πολύ γλυκερά δε μου πολυαρέσουν. Αυτό εδώ όμως το κέικ σοκολάτας υγρό είναι πραγματικά μοναδικό. Δε σε λιγώνει, δε σε μπουχτίζει, είναι ισορροπημένο, είναι ευφάνταστο. Τα υλικά του είναι πράγματα που όλοι λίγο πολύ έχουμε στο ψυγείο μας. Η προετοιμασία του είναι ιδιαίτερα εύκολη. Το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι να προθερμάνετε καλά τον φούρνο, πρέπει να φτάσει στους 250°C βαθμούς ιδανικά. Αυτό θα εξασφαλίσει πως το κέικ σοκολάτας να παραμείνει υγρό στο κέντρο του ενώ θα είναι στέρεο στο εξωτερικό. Αφήνω όμως τα πολλά λόγια και μπαίνω κατευθείαν στο θέμα, γιατί είμαι σίγουρη πως ανυπομονείτε να το γευτείτε!

    Συγκεντρώνουμε αρχικά τα υλικά που θα χρειαστούμε για το κέικ σοκολάτας υγρό. Θα σας αφήσει όλους με ανοιχτό το στόμα! Πρέπει να το δοκιμάσετε, είναι μοναδικό!

    Για το μείγμα για κέικ

    • Xωρίζουμε τα μπισκότα, δηλαδή, την κρέμα από τα μπισκότα.
    • Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο μια μακρόστενη φόρμα του κέικ.
    • Ντύνουμε με τα μπισκότα τη βάση και τα πλαϊνά από την φόρμα του κέικ.
    • Κόβουμε σε κομμάτια τη σοκολάτα και τη βάζουμε σε μπεν μαρι με το βούτυρο.
    • Όταν λιώσουν προσθέτουμε τη ζάχαρη, και ανακατεύουμε.
    • Ένα ένα ρίχνουμε τα αυγά και πάντα ανακατεύουμε πολύ καλά για να τα απορροφάει σωστά το μείγμα του κέικ .
    • Ρίχνουμε τις βανίλιες και με ένα κόσκινο, κοσκινίζουμε με ένα κόσκινο το αλεύρι και το προσθέτουμε στο μείγμα για κέικ.
    • Απαλά ανακατεύουμε.
    • Προσθέτουμε την κρέμα από τα μπισκότα και την αδειάζουμε στην έτοιμη φόρμα του κέικ.
    • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250°C βαθμούς, στις αντιστάσεις.
    • Αφήνουμε να κάψει καλά ο φούρνος.
    • Μόλις σβήσει η λυχνία του φούρνου, δείγμα ότι έφτασε στους 250°C βαθμούς, τότε βάζουμε τη φόρμα του κέικ στην κάτω σχάρα του φούρνου.
    • Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε μέσα για 15 λεπτά χωρίς να ανοιγοκλείνουμε την πόρτα του φούρνου.
    • Βγάζουμε το γλυκό μας στον πάγκο, πάνω σε μια σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει και να σφίξει ελαφρά.
    • Το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.
    • Η καρδιά του όσο είναι ζέστη είναι ακόμα ρευστή.

    Αν σας άρεσε το κέικ σοκολάτας υγρό, δείτε ακόμη

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×