Κέικ σοκολάτας υγρό

Υλικά

  • 400 γραμ. σοκολάτα 60%
  • 160 γραμ. μαλακό βούτυρο
  • 7 αυγά
  • 250 γραμ. αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
  • 160 γραμ. ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 1 πακέτο μπισκότα
  • Λίγο βούτυρο και λίγο κακάο για τη φορμα

Εκτέλεση

Xωρίζουμε τα μπισκότα, δηλαδή, την κρέμα από τα μπισκότα.

Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο μια μακρόστενη φόρμα του κέικ.

Ντύνουμε με τα μπισκότα τη βάση και τα πλαϊνά από την φόρμα του κέικ.

Κόβουμε σε κομμάτια τη σοκολάτα και τη βάζουμε σε μπεν μαρι με το βούτυρο.

Όταν λιώσουν προσθέτουμε τη ζάχαρη, και ανακατεύουμε.

Ένα ένα ρίχνουμε τα αυγά και πάντα ανακατεύουμε πολύ καλά για να τα απορροφάει σωστά το μείγμα .

Ρίχνουμε τις βανίλιες και με ένα κόσκινο, κοσκινίζουμε με ένα κόσκινο το αλεύρι και το προσθέτουμε στο μείγμα.

Απαλά ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε την κρέμα από τα μπισκότα και την αδειάζουμε στην έτοιμη φόρμα του κέικ.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250°C βαθμούς, στις αντιστάσεις.

Αφήνουμε να κάψει καλά ο φούρνος.

Μόλις σβήσει η λυχνία του φούρνου, δείγμα ότι έφτασε στους 250°C βαθμούς, τότε βάζουμε τη φόρμα στην κάτω σχάρα του φούρνου.

Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε μέσα για 15 λεπτά χωρίς να ανοιγοκλείνουμε την πόρτα του φούρνου.

Βγάζουμε το γλυκό μας στον πάγκο, πάνω σε μια σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει και να σφίξει ελαφρά.

Το αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.

Η καρδιά του όσο είναι ζέστη είναι ακόμα ρευστή.

Το σερβίρουμε ιδανικά με μία μπάλα παγωτό ή χτυπημένη κρέμα.

Αν σας άρεσουν τα κέικ που είναι υγρά στο κέντρο δείτε ακόμη.

https://www.argiro.gr/recipe/keik-sokolatas-ygro/