Για τα σπιτικά κεμπάπ
Θα ζυμώσουμε το μείγμα για κεμπάπ στο γάντζο του μίξερ για πιο αφράτο αποτέλεσμα.
Τοποθετούμε στον κάδο τον κιμά τα κρεμμύδια, την πιπεριά, το μαϊντανό, το ξίδι, το ελαιόλαδο, την πάπρικα, το καγέν, το αλατοπίπερο και αρχίζουμε να ζυμώνουμε.
Λίγο λίγο ρίχνουμε και το νερό.
Ζυμώνουμε για 8΄-10΄ συνεχώς μέχρι να ασπρίσει ο κιμάς από το ζύμωμα.
Τον βάζουμε σε μπολ, σκεπάζουμε και αφήνουμε να σταθεί για 2 ώρες στο ψυγείο.
Για τις σπιτικές πίτες
Σε μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το νερό.
Ανακατεύουμε και λίγο λίγο ρίχνουμε το νερό μέχρι η ζύμη να μαζευτεί σε μπάλα και να μην κολλάει στα χέρια.
Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη σε μπολ να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου 1 ώρα.
Τότε την ξαναζυμώνουμε και παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμη στο χέρι μας και ανάμεσα στις παλάμες το ανοίγουμε σε πίτα (πίτα για σουβλάκι).
Έχουμε ζεστάνει αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια θερμοκρασία, χωρίς λιπαρή ουσία, ψήνουμε κάθε πίτα για 3΄-4΄από κάθε πλευρά.
Μπορούμε να τις ψήσουμε και στη σχάρα.
Εάν έχουμε σουβλιά για κεμπάπ (πλακέ) ντύνουμε κάθε σούβλα με κιμά δίνοντας μακρόστενο και πλακέ σχήμα.
Τα ψήνουμε στη σχάρα, για 8΄-10΄ κάθε πλευρά.
Για το σερβίρισμα
Σερβίρουμε τα κεμπάπ με κομμένες πίτες στα 4, με φέτες ψητής ντομάτας, ροδέλες κρεμμυδιού και πασπαλίζουμε με πάπρικα.
Προσωπικά με τρελαίνει αυτή η γεύση με γιαούρτι.
Οπότε σερβίρετε και ένα μπολ με γιαούρτι γιατί είναι ο τέλειος συνδυασμός.