Για την κιμαδόπιτα με λαχανικά
Ζεσταίνουμε πρώτα σε πλασοτέ κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τον κιμά για 10΄.
Ώσπου να ψηθεί ανακατεύουμε συχνά.
Έπειτα προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα πράσα και αφήνουμε να σοταριστούν για 4΄-5΄.
Προσθέτουμε την ντομάτα και σβήνουμε με το κρασί.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
Αφήνουμε να σιγοβράσει και να πιει όλα τα υγρά, περίπου 10΄.
Τέλος, προσθέτουμε το καρότο τριμμένο και το μαϊντανό.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε τα τυριά.
Εάν η γέμιση έχει πολλά υγρά, πασπαλίζουμε λίγη φρυγανιά τριμμένη.
Για το ψήσιμο
Προθερμαίνουμε το φούρνο.
Θα ψήσουμε στις αντιστάσεις στους 180οC.
Λαδώνουμε ένα ταψί 38-40 εκ. ρηχό για πίτα.
Ανοίγουμε το 1ο φύλλο σαν σφολιάτα σε αλευρωμένη επιφάνεια και το στρώνουμε στο ταψί, αδειάζουμε τη γέμιση και καλύπτουμε με το 2ο φύλλο.
Κλείνουμε στρίβοντας σε κόθρο τις ενώσεις.
Χαράζουμε με κοφτερό μαχαίρι σε κομμάτια.
Ραντίζουμε λίγο ελαιόλαδο στις χαρακιές και βρέχουμε με τα δάχτυλα το φύλλο.
Ψήνουμε για 1 ώρα στην τελευταία σχάρα.