Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΤΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΤΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- Σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά.
- Τα αφήνουμε για 7- 8 λεπτά, ανακατεύοντάς τα τακτικά να μαλακώσουν χωρίς να πάρουν χρώμα.
- Προσθέτουμε τον κιμά και το καρότο, δυναμώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να αλλάξει χρώμα.
- Ρίχνουμε τα μπαχαρικά και αφήνουμε τον κιμά να μείνει σχεδόν με το λάδι του, που θα έχει γίνει κόκκινο από την πάπρικα και το καρότο.
- Πρέπει να πιει όλα τα υγρά του.
- Τέλος, πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.
- Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρά.
ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΛΛΑ
- Σε ένα μπολ, χτυπάμε το 1 αυγό, το γιαούρτι, το λάδι και το νερό με σύρμα.
- Θα χρησιμοποιήσουμε ταψί με διάμετρο όσο το άνοιγμα του. Δεν θέλουμε να περισσεύει καθόλου το φύλλο στις άκρες του ταψιού.
- Αν έχουμε μικρότερο ταψί το κόβουμε ακριβώς στην διάμετρο του.
- Τα κομμάτια που περισσεύουν από τις άκρες τα στρώνουμε στην μέση.
- Λαδώνουμε το ταψί και στρώνουμε 1 φύλλο.
- Περιχύνουμε με 2 κουταλιές από τη γέμιση και αλείφουμε να πάει σε όλη την επιφάνεια.
- Στρώνουμε το δεύτερο φύλλο, φροντίζοντας να μην περισσεύει στις άκρες.
- Ρίχνουμε τη γέμιση κατά τον ίδιο τρόπο.
- Στρώνουμε το 3 φύλλο κατά τον ίδιο τρόπο, ρίχνουμε τη γέμιση.
- Συνεχίζουμε με το 4 φύλλο και περιχύνουμε με κιμά.
- Καλύπτουμε με το προτελευταίο και τελευταίο φύλλο, αφού ραντίσουμε ενδιάμεσα και αλείψουμε όλη την επιφάνεια με λίγο κιμά.
- Τέλος χαράζουμε την επιφάνεια τετράγωνα κομμάτια.
- Στη γέμιση που έχει περισσέψει, προσθέτουμε 1 αβγό.
- Ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε όλη την επιφάνεια της πίτας, να πάει παντού.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις, ή στους 160°C στον αέρα για περίπου 50 λεπτά, να ροδίσει καλά.