Για τη κιμαδόπιτα σε στρώσεις
Σοτάροντας σε μέτρια φωτιά στο ελαιόλαδο, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια.
Τα αφήνουμε για 7-8 λεπτά, ανακατεύοντάς τα τακτικά να μαλακώσουν χωρίς να πάρουν χρώμα.
Προσθέτουμε τον κιμά και το καρότο, δυναμώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι ο κιμάς να αλλάξει χρώμα για την κιμαδόπιτα.
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και αφήνουμε τον κιμά να μείνει σχεδόν με το λάδι του, που θα έχει γίνει κόκκινο από την πάπρικα και το καρότο.
Πρέπει να πιει όλα τα υγρά του.
Τέλος, πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρά.
Σε ένα μπολ, χτυπάμε το 1 αυγό, το γιαούρτι, το λάδι και το νερό με σύρμα.
Θα χρησιμοποιήσουμε ταψί με διάμετρο όσο το άνοιγμα του φύλλου.
Αν θέλετε να φτιάξετε σπιτικό χωριάτικο φύλλο
Δεν θέλουμε να περισσεύει καθόλου φύλλο στις άκρες.
Αν έχουμε μικρότερο ταψί κόβουμε το φύλλο ακριβώς στην διάμετρο του ταψιού.
Τα κομμάτια που περισσεύουν από τις άκρες τα στρώνουμε στην μέση της πίτας.
Λαδώνουμε το ταψί και στρώνουμε 1 φύλλο.
Περιχύνουμε με 2 κουταλιές από το υγρό μείγμα με το γιαούρτι και αλείφουμε να πάει σε όλη την επιφάνεια.
Στρώνουμε το δεύτερο φύλλο, φροντίζοντας να μην περισσεύει φύλλο στις άκρες.
Περιχύνουμε με λίγο μείγμα γιαουρτιού και αλείφουμε.
Στρώνουμε το 3 φύλλο, κατά τον ίδιο τρόπο, και αλείφουμε με γιαούρτι.
Πασπαλίζουμε πεταχτά με τα δάχτυλα, τον ψημένο στεγνό κιμά, σε όλη την επιφάνεια του φύλλου.
Καλύπτουμε με το 4 φύλλο.
Περιχύνουμε λίγο μείγμα γιαουρτιού και αλείφουμε με πινέλο να πάει καλά σε όλη την επιφάνεια.
Πασπαλίζουμε την υπόλοιπη γέμιση κιμά πεταχτά, σε όλη την επιφάνεια.
Καλύπτουμε με το προτελευταίο και τελευταίο φύλλο, αφού ραντίσουμε ενδιάμεσα και αλείψουμε όλη την επιφάνεια με λίγο υγρό μείγμα γιαουρτιού.
Τέλος χαράζουμε την επιφάνεια της κιμαδόπιτας σε κομμάτια.
Σε όσο μείγμα γιαουρτιού έχει περισσέψει, προσθέτουμε 1 αβγό.
Ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε όλη την επιφάνεια της πίτας.
Αλείφουμε να πάει παντού.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις, ή στους 160°C στον αέρα για περίπου 50 λεπτά, να ροδίσει καλά.
Για να γίνει τέλεια η κιμαδόπιτα, διαβάστε τα μυστικά επιτυχίας για τις καλύτερες σπιτικές πίτες με χωριάτικο φύλλο, αλλά και όλα τα μυστικά μου για τη σωστή επιλογή, τη συντήρηση και το μαγείρεμα του κιμά!