• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
105
  • 300 γρ. ρυζι arborio
  • 1/4 φλ. ελαιολαδο
  • 1 τεμάχιο/ια κρεμμυδι
  • 2 σκελ. σκορδο
  • 1/2 φλ. κρασι
  • 250 γρ. μανιταρια
  • 800 ml ζωμο κοτας
  • 150 γρ. τυρι κρεμα
  • 1/2 φλ. παρμεζανα
  • πρεζα μοσχοκαρυδο
  • αλατι
  • πιπερι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτελεση

     

    • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι με χοντρή βάση.
    • Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 2 λεπτά και προσθέτουμε το ρύζι ανακατεύοντάς το γρήγορα, να λαδώσει καλά και να γίνει διάφανο (για 3 λεπτά).
    • Προσθέτουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια.
    • Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμη και σβήνουμε με το κρασί.
    • Αφήνουμε μέχρι να απορροφηθεί όλο και στη συνέχεια αρχίζουμε να προσθέτουμε ζεστό ζωμό (ή νερό) λίγο λίγο κάθε φορά, έτσι ώστε να απορροφώνται τα υγρά κάθε φορά πριν προσθέσουμε τα επόμενα.
    • Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε τακτικά  για 15 λεπτά.
    • Τέλος, σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα.
    • Ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε αμέσως σε ρηχά πιάτα (ώστε να σταματήσει αμέσως ο βρασμός).
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται