Καρμπονάρα (Carbonara)

Καρμπονάρα από την Αργυρώ. Συνταγή για καρμπονάρα με αυγά. Αυθεντική καρμπονάρα συνταγή για τις πιο αγαπημένη μακαρονάδα των Ιταλών!

Δύσκολη
0:25

4

5 λεπτά

20 λεπτά

Καρμπονάρα-Carbonara - αυθεντικη καρμποναρα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ

Video

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βράζουμε πρώτα τα ζυμαρικά μας σε αλατισμένο νερό.
  2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε την ψιλοκομμένη πανσέτα για 5 λεπτά..
  3. Σπάμε τη σκελίδα σκόρδο και την προσθέτουμε και αφήνουμε να αρωματίσει για 1 με 2 λεπτά και έπειτα το αφαιρούμε.
  4. Χτυπάμε τα αυγά σε μπολ με το μισό τριμμένο τυρί.
  5. Προσθέτουμε αλατοπίπερο.
  6. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε λίγο από το νερό που έβρασαν.
  7. Τα ξαναβάζουμε καυτά όπως είναι στην κατσαρόλα.
  8. Η φωτιά πρέπει να είναι στο πιο χαμηλό.
  9. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά να λιώσει και αρωματίσει τα ζυμαρικά με άρωμα και γεύση βουτύρου.
  10. Ρίχνουμε την ψημένη πανσέτα  καθώς και τα χτυπημένα αυγά.
  11. Όπως είναι όλα καυτά ανακατεύουμε με τσιμπίδα να ενωθούν τα υλικά.
  12. Προσθέτουμε το υπόλοιπο τυρί και αποσύρουμε από την φωτιά.
  13. Βάζουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.

Καρμπονάρα-Carbonara - αυθεντικη καρμποναρα

Απόρρητο