Καρμπονάρα (Carbonara)! Η αυθεντική συνταγή για καρμπονάρα, είναι μία από τις πιο αγαπημένες μακαρονάδες των Ιταλών στο πιάτο...

Καρμπονάρα (Carbonara)! Η αυθεντική συνταγή για καρμπονάρα, είναι μία από τις πιο αγαπημένες μακαρονάδες των Ιταλών στο πιάτο μας!

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
1114

Για την Καρμπονάρα

  • 500 γρ. σπαγγέτι μπουκατίνι ή φετουτσίνι
  • 150 γρ. guanciale (εναλλακτικά πανσέτα ή μπέικον)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 ολόφρεσκα αυγά
  • 150 γρ. παρμεζάνα και πεκορίνο ανάμεικτα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
  • Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εξοπλισμός

Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για την καρμπονάρα

    Βράζουμε πρώτα τα ζυμαρικά μας σε αλατισμένο νερό.

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε την ψιλοκομμένη πανσέτα για 5 λεπτά για την παραδοσιακή καρμπονάρα με αυγό.

    Σπάμε τη σκελίδα σκόρδο και την προσθέτουμε και αφήνουμε να αρωματίσει για 1 με 2 λεπτά.

    Το αφαιρούμε.

    Χτυπάμε τα αυγά σε μπολ με το μισό τριμμένο τυρί.

    Προσθέτουμε αλατοπίπερο.

    Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε λίγο από το νερό που έβρασαν.

    Τα ξαναβάζουμε καυτά όπως είναι στην κατσαρόλα.

    Η φωτιά πρέπει να είναι στο πιο χαμηλό.

    Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά να λιώσει και αρωματίσει τα ζυμαρικά με άρωμα και γεύση βουτύρου.

    Προσθέτουμε την ψημένη πανσέτα στα ζυμαρικά καθώς και τα χτυπημένα αυγά.

    Όπως είναι όλα καυτά ανακατεύουμε με τσιμπίδα να ενωθούν τα υλικά.

    Προσθέτουμε το υπόλοιπο τυρί και αποσύρουμε από την φωτιά.

    Προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.

    αυθεντικη ιταλικη καρμπονάρα

    Μυστικά

    Μυστικά για την καρμπονάρα (Carbonara)

    Αν θέλουμε πιο κρεμώδη υφή προσθέτουμε λίγο από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά κι ανακατεύουμε.

    Προσοχή η καρμπονάρα πρέπει γρήγορα να βγει από την φωτιά για να μην ψηθούν τα αυγά.

    Εκτός από την κλασική ιταλική καρμπονάρα, μπορείτε να κάνετε πολλές παραλλαγές με προσθήκη υλικών όπως αγκινάρες, σπαράγγια, αρακά, μανιτάρια, λιαστή ντομάτα κτλ.

    Αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη και δημιουργήστε!

    Σας άρεσε αυτή η αυθεντική ιταλική συνταγή για καρμπονάρα; Αν ναι, δείτε και την παρακάτω:

    Πένες amatriciana

    Βίντεο

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται