Κλέφτικο στη λαδόκολλα

Υλικά

Για το κλέφτικο στη λαδόκολλα

  • 1 kg κατσικάκι κομμένο σε μερίδες
  • 200 γρ. κεφαλοτύρι
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
  • 3 μεγάλες πατάτες
  • 3 χρωματιστές πιπεριές
  • 3 σκελ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ. κρασί λευκό ξερό
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Λαδόκολλες
  • Σπάγκο

Για το κλέφτικο στη λαδόκολλα

Κόβουμε σε μερίδες μικρές το ξεκοκαλισμένο κρέας.

Βάζουμε το κρέας για το κλέφτικο στη λαδόκολλα σε μεγάλη μπασίνα και προσθέτουμε τα λαχανικά καθαρισμένα και κομμένα σε καρέ μεγάλα.

Ρίχνουμε το τυρί κομμένο σε καρέ, τα σκόρδα, τη ρίγανη, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το κρασί, αλάτι και πιπέρι.

Ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε την μπασίνα και τη φυλάμε στο ψυγείο το λιγότερο για 2 ώρες, μέχρι να μαριναριστεί.

Απλώνουμε δύο μεγάλες λαδόκολλες και αδειάζουμε όλο το μείγμα.

Κλείνουμε σε μεγάλο πακέτο και δένουμε σφιχτά με σπάγκο.

Βάζουμε μέσα σε ταψί, χωρίς να προσθέσουμε στο ταψί νερό ή άλλο υλικό.

Ψήνουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά στους 180°C.

https://www.argiro.gr/recipe/kleftiko-sti-ladokolla/