Αρνί κλέφτικο στη λαδόκολλα, γίνεται πεντανόστιμο και μαλακό σαν λουκούμι καθώς βράζει για 2,5 ώρες τυλιγμένο στα ζουμιά του.

Αρνί κλέφτικο στη λαδόκολλα, γίνεται πεντανόστιμο και μαλακό σαν λουκούμι καθώς βράζει για 2,5 ώρες τυλιγμένο στα ζουμιά του.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 2 ώρες & 30 λεπτά
285

Για το αρνί κλέφτικο στη λαδόκολλα

  • 1 αρνίσιο μπουτάκι
  • 2 κλων. δενδρολίβανο
  • 4-5 σκελ. σκόρδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1/4 kg κεφαλοτύρι (κομμένο σε κύβους)
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλες λαδόκολλες
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Πλένουμε πρώτα και στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας το αρνάκι. 

    Καθαρίζουμε τα σκόρδα και τα ανακατεύουμε μαζί με το αλάτι και το πιπέρι.

    Με μαχαίρι κάνουμε μικρές σχισμές στο κρέας και μπήγουμε τα σκόρδα σε διάφορα σημεία. 

    Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι το κρέας καλά από όλες τις πλευρές και το τοποθετούμε στο κέντρο της λαδόκολλας.

    Ραντίζουμε με ελαιόλαδο, προσθέτουμε το δενδρολίβανο και το τυρί.

    Τυλίγουμε καλά το κρέας στη λαδόκολλα, σαν πακέτο και δένουμε με σχοινί.

    Βάζουμε το πακέτο σε ταψί.

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, σε χαμηλή θερμοκρασία στους 160°C για 2,5 ώρες μέχρι σχεδόν να λιώσει το κρέας.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται