Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΧΥΛΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Ταψί
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΧΥΛΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε καλά το σπανάκι. Κόβουμε το κρεμμύδι σε κυβάκια.
- Με ένα μαχαίρι κόβουμε το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε φέτες.
- Κόβουμε σε λεπτές φέτες και το σκόρδο.
- Βάζουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι να κάψει και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και στη συνέχεια το πράσο, το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο.
- Βάζουμε και το σπανάκι.
- Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και περιμένουμε να μαραθεί καλά το σπανάκι.
- Προσθέτουμε τα τυριά και το πέστο βασιλικού και σιγομαγειρεύουμε μέχρι το σπανάκι να χάσει τα υγρά του.
- Αφήνουμε το μίγμα στην άκρη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Βάζουμε νερό σε μια κατσαρόλα να βράσει και το αλατίζουμε.
- Μόλις φτάσει σε σημείο βρασμού, προσθέτουμε τα κοχύλια και τα βράζουμε για 12 λεπτά. Τα βγάζουμε και τα σουρώνουμε.
- Λαδώνουμε ελαφρώς το ταψί μας.
- Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά στο ταψί μας.
- Βάζουμε το κρύο μίγμα σπανάκι σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.
- Στη συνέχεια παίρνουμε τα κοχύλια και τα γεμίζουμε ένα – ένα.
- Αν δεν έχουμε σακούλα το κάνουμε με ένα κουταλάκι.
- Προσθέτουμε τα τυριά και τα ντοματίνια από πάνω.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180°C για 15 λεπτά.
- Ευχαριστούμε πολύ τον food blogger Γαβριήλ Νικολαϊδη για την πρωτότυπη και φανταστική συνταγή που μοιράστηκε μαζί μας. Θα την βρείτε και στο blog του coolartisan.