Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το σπανάκι. Κόβουμε το κρεμμύδι σε κυβάκια.
Με ένα μαχαίρι κόβουμε το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε φέτες.
Κόβουμε σε λεπτές φέτες και το σκόρδο.
Βάζουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι να κάψει και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και στη συνέχεια το πράσο, το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο.
Βάζουμε και το σπανάκι.
Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και περιμένουμε να μαραθεί καλά το σπανάκι.
Προσθέτουμε τα τυριά και το πέστο βασιλικού και σιγομαγειρεύουμε μέχρι το σπανάκι να χάσει τα υγρά του.
Αφήνουμε το μίγμα στην άκρη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Βάζουμε νερό σε μια κατσαρόλα να βράσει και το αλατίζουμε.
Μόλις φτάσει σε σημείο βρασμού, προσθέτουμε τα κοχύλια και τα βράζουμε για 12 λεπτά. Τα βγάζουμε και τα σουρώνουμε.
Λαδώνουμε ελαφρώς το ταψί μας.
Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά στο ταψί μας.
Βάζουμε το κρύο μίγμα σπανάκι σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής.
Στη συνέχεια παίρνουμε τα κοχύλια και τα γεμίζουμε ένα – ένα.
Αν δεν έχουμε σακούλα το κάνουμε με ένα κουταλάκι.
Προσθέτουμε τα τυριά και τα ντοματίνια από πάνω.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180°C για 15 λεπτά.
Ευχαριστούμε πολύ τον food blogger Γαβριήλ Νικολαϊδη για την πρωτότυπη και φανταστική συνταγή που μοιράστηκε μαζί μας. Θα την βρείτε και στο blog του coolartisan.