Κόκκινες φακές με ρύζι και λαχανικά

Χορταστικό και πλήρες γεύμα φτιαγμένο από οικονομικά υλικά.

Εύκολη
0:25

4

10 λεπτά

15 λεπτά

κοκκινεσ φακεσ με ρυζι και λαχανικα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ

Εκτέλεση

  1. Ρίχνουμε σε ένα σουρωτήρι το ρύζι και τις φακές και τα ξεπλένουμε πολύ καλά κάτω από τρεχούμενο νερό. Τα στραγγίζουμε.
  2. Ζεσταίνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 5-6 λεπτά να μαλακώσει.
  3. Προσθέτουμε την ντομάτα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 λεπτά ακόμα.
  4. Ρίχνουμε στη συνέχεια το ρύζι με τις φακές και ανακατεύουμε.
  5. Διαλύουμε τον πελτέ στο νερό ή στο ζωμό και περιχύνουμε τα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε.
  6. Μόλις πάρει βράση, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τελείως την εστία. Τα υλικά πρέπει να βράζουν χωρίς κοχλασμό σε πολύ χαμηλή φωτιά, σαν να γίνονται στον ατμό.
  7. Σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε το φαγητό στη φωτιά για 15 λεπτά, μέχρι να πιει τα υγρά του.
  8. Ωστόσο, ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο (2 κ.σ.) και σοτάρουμε τις φέτες κρεμμυδιού σε πολύ χαμηλή εστία για 10 λεπτά να καραμελώσουν.
  9. Προσθέτουμε το κύμινο και το σκόρδο και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
  10. Περιχύνουμε με το μείγμα τα υλικά της κατσαρόλας και ανακατεύουμε.
  11. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  12. Απλώνουμε σε ρηχά μπολ φυτικό γιαούρτι και σερβίρουμε από πάνω το φακόρυζο όσο είναι ακόμη ζεστό.

Tips

  • Προσέχουμε ιδιαίτερα στο βρασμό γιατί τα υγρά είναι λίγα. Χορταστικό και πλήρες γεύμα φτιαγμένο από οικονομικά υλικά.
Απόρρητο