Κοκορέτσι σε φύλλο κρούστας

Υλικά

Για το κοκορέτσι σε φύλλο κρούστας

  • 1 συσκ. φύλλα κρούστας
  • 1½ kg περίπου συκωταριά αρκετά ψιλοκομμένη
  • 1 κ.γ. ρίγανη ξερή
  • 2-3 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 200 γρ. ανθότυρο
  • 100 γρ. γραβιέρα Κρήτης ή ρεγκάτο τριμμένο
  • 1/2 φλ. λάδι για τα φύλλα
  • 4-5 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3-4 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • Πιπέρι αρκετό και αλάτι με δοκιμή

Κοκορέτσι σε φύλλο κρούστας

Για το κοκορέτσι σε φύλλο κρούστας στο φούρνο, ζεματάμε πρώτα ελαφρά τη συκωταριά για να κόβεται καλύτερα.

Την ψιλοκόβουμε με ψαλίδι και τη βάζουμε σε μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Το μείγμα αυτό βγάζει 4 ρολά κοκορέτσι σε φύλλο κρούστας.

Λαδώνουμε ελαφρώς 3 φύλλα κρούστας και τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο.

Κατά μήκος των φύλλων, στην άκρη, τοποθετούμε το 1/3 της γέμισης.

Αφήνουμε κενό φύλλο στις άκρες και διπλώνουμε σε φάκελο και μετά σε ρολό.

Τοποθετούμε τα 4 ρολά σε ελαφρά λαδωμένο παραλληλόγραμμο πυράντοχο σκεύος.

Τα λαδώνουμε ελαφρά επάνω και τα ραντίζουμε με λίγο νερό.

Χαράζουμε λίγο στο κέντρο για να φεύγει ο ατμός και να μη σκάσουν στα πλαϊνά, και τα ψήνουμε το κοκορέτσι ρολό στους 190°C για 45΄-50΄.

Κόβεται καλύτερα όταν είναι χλιαρό.

Διαβάστε εδώ περισσότερα μυστικά για το κοκορέτσι στη σούβλα.

https://www.argiro.gr/recipe/kokoretsi-se-fullo-kroustas/