• προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
41
  • 1 kg κολοκυθακια
  • 1 τεμάχιο/ια κρεμμυδι ψιλοκομμενο
  • 2 τεμάχιο/ια καροτα
  • 2 τεμάχιο/ια αυγα
  • 1 φλ. κεφαλοτυρι
  • 1/2 ματσ. μαιντανο
  • 1/2 ματσ. δυοσμο
  • 1/2 ματσ. ανηθο
  • αλατι
  • πιπερι
  • αλευρι που φουσκωνει μονο του (οσο παρει)
  • ηλιελαιο για το τηγανι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτελεση

    • Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα καρότα.
    • Τα τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη και τα βάζουμε σε σουρωτήρι.
    • Τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι για να ιδρώσουν.
    • Μετά από 10΄ τα σφίγγουμε, τα στραγγίζουμε καλά είτε με τα χέρια είτε τυλίγοντάς τα σε πετσέτα και στρίβοντάς την σφιχτά.
    • Τα βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα αυγά, τα μυρωδικά, το τυρί και λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε έναν μέτριο χυλό. Η σύστασή του πρέπει να είναι τέτοια ώστε όταν γυρίζουμε το κουτάλι να πέφτει το μείγμα. Η ποσότητα αλευριού που θα πάρει εξαρτάται από το πόσα υγρά θα κρατήσουν τα λαχανικά.
    • Αν στην πρώτη τηγανιά το μίγμα σκορπάει ή διαλύεται, τότε συμπληρώνουμε λίγο αλεύρι.
    • Καλό είναι να αλατίσουμε το χυλό αφότου έχουμε προσθέσει το τυρί για να μη γίνουν αλμυρές.
    • Ζεσταίνουμε το λαδι και ρίχνουμε με κουτάλι χυλό στο τηγάνι.
    • Πρέπει να γίνει σαν μεγάλος και απλωτος.
    • Τηγανίζουμε 2΄ από τη μία πλευρά και με προσοχή γυρίζουμε από την άλλη.
    • Τους αφήνουμε  σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται