Για το χυλο
Αδειάζουμε τη μπύρα σε μπολ.
Λίγο λίγο ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι.
Προσθέτουμε λίγο πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι να έχουμε έναν όχι πολύ σφιχτό χυλό.
Το κουρκούτι δεν πρέπει να έχει σβόλους.
Τον σκεπάζουμε και τον αφήνουμε να σταθεί στο ψυγείο για 30΄.
Στο τηαγνι
Πλένουμε τα κολοκυθάκια
Αν είναι μικρά, τα κόβουμε κατά μήκος. Αν είναι μεγάλα, τα κόβουμε σε φέτες.
Τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και τα αφήνουμε να σταθούν για 15΄, να ιδρώσουν.
Στη συνέχεια, τα ταμπονάρουμε σε πετσέτα ή σε χαρτί κουζίνας, να στεγνώσουν καλά.
Βουτάμε μία μία φέτα κολοκυθιού στο χυλό.
Σε ενα τηανι τοποθετουμε το ηλιελαιο.
Στην αρχη σε δυνατη φωτια και οταν καψει το λαδι χαμηλωνουμε σε μετρια προς δυνατη
Βουταμε τα κολοκυθακια στο χυλο, και τα αφηνουμε για λιγο πανω απο το μπολ να στραγκισουν.
Τηγανίζουμε και από τιην μια πλευρα για δυο λεπτα να ροδισουν
Τα γυριζουμε απο την αλλη πλευρα και τηγανιζουμε για 2 λεπτα να ροδισουν ομοιομορφα.
Οταν ροδισουν και κανουν κρουστα και κανουν κρουστα με μια λαβιδα τα βγαζουμε.
Τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.
Σερβίρουμε τα τραγανά κολοκυθάκια τηγανιτά.
Απολαύστε τα με