Κολοκυθόρυζο στο φούρνο

Κολοκυθόρυζο στο φούρνο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Γλυκό κολοκυθόριζο στο φούρνο, σκέτη νοστιμιά! Στην Πάρο το αγαπάμε και το τιμάμε σε κάθε ευκαιρία

6

15 λεπτά

50 λεπτά

κολοκυθόρυζο στο φούρνο της Αργυρώς

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΛΟΚΥΘΟΡΙΖΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Εξοπλισμός

Ταψί

Φούρνος

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΛΟΚΥΘΟΡΙΖΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Εκτέλεση

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΙΑΝΟ ΚΟΛΟΚΥΘΟΡΙΖΟ

  1. Σοτάρουμε πρώτα ελαφρά το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο, μέχρι να μαλακώσει.
  2. Ρίχνουμε το ρύζι και τις σταφίδες, τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε 3 φλιτζάνια ζεστό νερό.
  3. Βράζουμε τα υλικά για το κολοκυθόρυζο στο φούρνο για 5΄σε μέτρια φωτιά.
  4. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
  5. Αδειάζουμε τα υλικά σε βαθύ ταψί.
  6. Καθαρίζουμε τη γλυκοκολοκύθα από τη φλούδα τους σπόρους και τις ίνες και την κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
  7. Προσθέτουμε την κολοκύθα στο ταψί.
  8. Πασπαλίζουμε το φαγητό με αλεύρι και λίγη ζάχαρη.
  9. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα για 50΄περίπου, μέχρι να σχηματιστεί μια ωραία κρούστα.
Απόρρητο