Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΚΟΛΥΒΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΚΟΛΥΒΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ
Video
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε πρώτα σε μια μεγάλη λεκάνη το βρασμένο και στεγνό σιτάρι.
- Ρίχνουμε πρώτα τα καρύδια, τα ξερά φρούτα, τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά.
- Μετά 1 φλυτζάνι από το καβουρδισμένο σουσάμι και ανακατεύουμε.
- Στρώνουμε σε μία πιατέλα μια στρώση σουσάμι.
- Από πάνω κάνουμε μία στρώση από το σιτάρι.
- Στη συνέχεια άλλη μια στρώση σουσάμι και τελειώνουμε με το σιτάρι.
- Με το υπόλοιπο σουσάμι σκεπάζουμε καλά όλη την επιφάνεια και τα πλαϊνά.
- Τέλος, αχνίζουμε με την άχνη όλη την επιφάνεια.
- Με μια λαδόκολλα και με την παλάμη μας, ισιώνουμε την επιφάνεια.
- Φτιάχνουμε σχέδιο του σταυρού με αμύγδαλα και ρόδια.
- Τη μοναδική αυτή παραδοσιακή συνταγή για κόλυβα του Αιγαίου, μοιράστηκε μαζί μας η Κ. Κατερίνη Βαβουλά και την ευχαριστούμε πολύ.
Στη πιατέλα
ΜΥΣΤΙΚΟ
- Πλύντε καλά το βρασμένο σιτάρι για να μείνει σπυρωτό.
- Για να στεγνώσει καλά αφού το βράσουμε και το ξεπλύνουμε, το απλώνουμε αραιά, πάνω σε ένα καθαρό τραπεζομάντηλο να στεγνώσει τελείως.
- Δείτε όλες τις συνταγές που προβλήθηκαν στην εκπομπή «Οι Μαμάδες του Αιγαίου».
