Τα κοπανιστοπιτάκια σερβίρονται ζεστά ή κρύα, και είναι το ίδιο νόστιμα.

Τα κοπανιστοπιτάκια σερβίρονται ζεστά ή κρύα, και είναι το ίδιο νόστιμα.

  • προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
Βαθμολογήστε

Υλικά

  • Μερίδες 60 τμχ

Για το φύλλο

  • 3/4 kg αλεύρι γ.ο.χ
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. ούζο
  • Χλιαρό νερό (όσο πάρει)

Για τη γέμιση

  • 350 γρ. κοπανιστή
  • Για το τηγάνισμα:
  • 2 φλ. λάδι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εύπλαστη ζύμη

    Ξεκούραση ζύμης

    Καυτό λάδι

    Για τα κοπανιστοπιτάκια

    Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το λάδι και το ούζο και ζυμώνουμε προσθέτοντας σιγά σιγά το χλιαρό νερό μέχρι να γίνει μία εύπλαστη ζύμη.

    Την αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί.

    Τη χωρίζουμε σε μικρές μπάλες.

    Ανοίγουμε με τον πλάστη κάθε μπάλα σε λεπτό φύλλο.

    Κόβουμε με κουπ-πατ σε στρογγυλά ή τετράγωνα κομμάτια.

    Με ένα πινέλο απλώνουμε την κοπανιστή σε κάθε φύλλο.

    Κλείνουμε τα κομμάτια διπλώνοντάς τα στα δύο και ενώνοντάς τα στο κλείσιμο με τα δόντια ενός βρεγμένου πιρουνιού ή με το ειδικό εργαλείο.

    Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

    Ευχαριστούμε τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου και την κα Βάσω Κριτάκη για όλες τις χιώτικες συνταγές καθώς και την κα Αγγελική Κουκούμιαλου.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται