Για τα κοπανιστοπιτάκια
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το λάδι και το ούζο και ζυμώνουμε προσθέτοντας σιγά σιγά το χλιαρό νερό μέχρι να γίνει μία εύπλαστη ζύμη.
Την αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί.
Τη χωρίζουμε σε μικρές μπάλες.
Ανοίγουμε με τον πλάστη κάθε μπάλα σε λεπτό φύλλο.
Κόβουμε με κουπ-πατ σε στρογγυλά ή τετράγωνα κομμάτια.
Με ένα πινέλο απλώνουμε την κοπανιστή σε κάθε φύλλο.
Κλείνουμε τα κομμάτια διπλώνοντάς τα στα δύο και ενώνοντάς τα στο κλείσιμο με τα δόντια ενός βρεγμένου πιρουνιού ή με το ειδικό εργαλείο.
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Ευχαριστούμε τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου και την κα Βάσω Κριτάκη για όλες τις χιώτικες συνταγές καθώς και την κα Αγγελική Κουκούμιαλου.