Κορμός red velvet

Απολαυστικός κορμός Red Velvet με αφράτο παντεσπάνι και βελούδινη κρέμα.

Εύκολη
0:28

8

15 λεπτά

13 λεπτά

red velvet κορμοσ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

Εξοπλισμός

Μίξερ χειρός

Μίξερ χειρός

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

Video

Εκτέλεση

KΡΕΜΑ

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο και με μίξερ χειρός το χτυπάμε για 2-3 λεπτά να αφρατέψει.
  2. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα σταδιακά λίγο λίγο να μπει στο βούτυρο χτυπώντας με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.
  3. Αφού ρίξουμε όλο το τυρί κρέμα τότε ρίχνουμε σταδιακά ανακατεύοντας πάντα στην χαμηλή ταχύτητα την ζάχαρη άχνη σε 3-4 δόσεις. Τέλος ρίχνουμε τη βανίλια.
  4. Με σπάτουλα ανακατεύουμε.
  5. Έχουμε το παντεσπάνι έτοιμο και όταν κρυώσει τελείως, το ξετυλίγουμε με προσοχή και το γεμίζουμε με την κρέμα.

ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

  1. Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Το βούτυρο πρέπει να είναι λιωμένο και κρύο.
  2. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε όλα τα στερεά υλικά, το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν, τη σόδα και το αλάτι. Αφήνουμε στην άκρη.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 °C. Θα ψήσουμε στον αέρα στη μεσαία σχάρα.
  4. Θα χρησιμοποιήσουμε ταψάκι μακρόστενο 25×36 εκατ.
  5. Το λαδώνουμε ελαφρά και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί.
  6. Σε ένα μπολ με μίξερ χειρός, χτυπάμε τα αυγά για 1′ λεπτό σε δυνατή ταχύτητα να φουσκώσουν.
  7. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για 3 λεπτά μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο και να κρεμώσουν.
  8. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε μέσα το λιωμένο κρύο βούτυρο, το ξινόγαλο, το ξύδι, το χρώμα ζαχαροπλαστικής και τη βανίλια.
  9. Κοσκινίζουμε τα μισά στερεά υλικά μέσα στα υγρά υλικά και με χαμηλή ταχύτητα χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι που να μη βλέπουμε αλεύρι.
  10. Τέλος, προσθέτουμε τα υπόλοιπα στερεά υλικά και απαλά ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί.
  11. Αδειάζουμε αμέσως στο έτοιμο ταψάκι και ψήνουμε για 13 λεπτά ακριβώς.
  12. Αν το κέντρο του σας φαίνεται ότι είναι ακόμα υγρό, ψήστε το για ένα-δύο λεπτά επιπλέον.
  13. Όση ώρα ψήνεται, πάνω σε ένα δίσκο απλώνουμε μία καθαρή πετσέτα.
  14. Πασπαλίζουμε ολόγυρα με ζάχαρη άχνη.
  15. Μόλις βγει από το φούρνο καυτό όπως είναι, το αναποδογυρίζουμε επάνω στην αχνισμένη πετσέτα.
  16. Με προσοχή ξεκολλάμε τη λαδόκολλα από το παντεσπάνι.
  17. Πιάνοντας την άκρη της πετσέτας τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό το καυτό παντεσπάνι μαζί με την πετσέτα και το αφήνουμε με την ένωση προς τα κάτω επάνω στο δίσκο μέχρι να κρυώσει τελείως.
  18. Όταν κρυώσει το ξετυλίγουμε σιγά σιγά με προσοχή τον κορμό και αφαιρούμε την πετσέτα.
  19. Βάζουμε τη μισή κρέμα πάνω στο παντεσπάνι και την υπόλοιπη την κρατάμε για την επικάλυψη.
  20. Αλείφουμε όλο τον κορμό εξωτερικά με την υπόλοιπη κρέμα.
  21. Αφήνουμε τον κορμό στο ψυγείο να κρυώσει.
  22. Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

Tips

  • Το παντεσπάνι είναι έτοιμο όταν έχει διπλασιάσει τον όγκο του και, αγγίζοντάς το στο κέντρο, επανέρχεται όπως ένα σφουγγάρι.
  • Όταν απλώνετε την κρέμα πάνω στο παντεσπάνι, φροντίστε να αφήνετε αρκετό κενό περιμετρικά, καθώς με το τύλιγμα η κρέμα θα απλωθεί προς τα έξω.
  • Το κόκκινο χρώμα του παντεσπανιού εξαρτάται από την ποσότητα του χρώματος που θα χρησιμοποιήσετε. Να θυμάστε ότι κατά το ψήσιμο σκουραίνει κατά 2–3 τόνους.
  • Επίσης, το παντεσπάνι δεν χρειάζεται πολλή ώρα ψησίματος. Στα 13 λεπτά, εφόσον ο φούρνος βρίσκεται στη σωστή θερμοκρασία, είναι έτοιμο.
  • Για να αποκτήσει ο κορμός όμορφο και σταθερό σχήμα, τυλίξτε το παντεσπάνι σε ρολό αμέσως μόλις βγει από τον φούρνο, όσο είναι ακόμη καυτό. Δεν το ξετυλίγουμε ούτε το μετακινούμε πριν κρυώσει τελείως.
  • Αφού κρυώσει πλήρως, μπορείτε να τυλίξετε το red velvet παντεσπάνι με μεμβράνη και να το φυλάξετε στην κατάψυξη για πολλές εβδομάδες. Όταν το χρειαστείτε, αφήστε το να ξεπαγώσει εντελώς ώστε να επανακτήσει την ελαστικότητά του — θα είναι σαν φρεσκοψημένο.

red velvet κορμοσ

Απόρρητο