• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο ψιλοκομμένα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 χρωματιστές πιπεριές κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 5-6 ασπρομανίταρα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 κ.σ. κόκκινη πάστα κάρυ (στα μεγάλα σούπερ μάρκετ)
  • 1 φλ. γιαούρτι ή κρέμα καρύδας
  • 1/2 φλ. ζωμό κότας
  • 2 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγος ψιλοκομμένος φρέσκος κόλιανδρος

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Κοτόπουλο με λαχανικά και κάρυ

    Για το εύκολο κοτόπουλο με κάρυ, πιπεριές και 

    ρύζι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι, ροδίζουμε το κοτόπουλο, σχεδόν να μισοψηθεί. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και αφήνουμε να μαραθούν χωρίς να αλλάξουν χρώμα. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και αφήνουμε να πιουν τα υγρά τους.

    Προσθέτουμε την πάστα κάρυ και ανακατεύουμε καλά. Τέλος προσθέτουμε το ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε να δέσει η σάλτσα. Στο τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι και το κόλιανδρο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

    Σερβίρουμε με ρύζι.

    Μυστικό για το εύκολο κοτόπουλο με λαχανικά και κάρυ

    Αν χρησιμοποιήσετε γάλα καρύδας, θα το προσθέσετε στο τελευταίο 5λεπτο του βρασμού, ώστε να προλάβει να δέσει η σάλτσα.

    Αν σας άρεσε το εύκολο κοτόπουλο με κάρυ, πιπεριές και ρύζι, ρίξτε μια ματιά και στην παρακάτω συνταγή

    https://www.argiro.gr/recipe/kotopoulo-karu/

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×