Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΑΡΑΚΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΑΡΑΚΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο σε πλασοτέ κατσαρόλα.
- Ροδίζουμε το κοτόπουλο να πάρει χρώμα γύρω γύρω για 6-8 λεπτά.
- Προσθέτουμε το σκόρδο (ολόκληρη τη σκελίδα), τα καρότα κομμένα σε καρέ και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
- Τα αφήνουμε μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο, για 5-6 λεπτά.
- Ρίχνουμε τον πελτέ και τρίβουμε καλά τη βάση της κατσαρόλας.
- Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε το φαγητό.
- Σιγοβράζουμε για 50 λεπτά, να μαλακώσει το κοτόπουλο.
- Αφού σχεδόν γίνει το κοτόπουλο, προσθέτουμε τον αρακά. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και φασολάκια.
- Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο (1/4 φλ.).
- Βράζουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μελώσει η σάλτσα, αλλά τα λαχανικά να παραμένουν τρυφερά.
- Τέλος, πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.