Υλικά
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο σε πλασοτέ κατσαρόλα.
 - Ροδίζουμε το κοτόπουλο να πάρει χρώμα γύρω γύρω για 6-8 λεπτά.
 - Προσθέτουμε το σκόρδο (ολόκληρη τη σκελίδα), τα καρότα κομμένα σε καρέ και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
 - Τα αφήνουμε μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο, για 5-6 λεπτά.
 - Ρίχνουμε τον πελτέ και τρίβουμε καλά τη βάση της κατσαρόλας.
 - Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε το φαγητό.
 - Σιγοβράζουμε για 50 λεπτά, να μαλακώσει το κοτόπουλο.
 - Αφού σχεδόν γίνει το κοτόπουλο, προσθέτουμε τον αρακά. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και φασολάκια.
 - Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο (1/4 φλ.).
 - Βράζουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μελώσει η σάλτσα, αλλά τα λαχανικά να παραμένουν τρυφερά.
 - Τέλος, πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.
 









