• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 40 λεπτά
288

Για το κοτόπουλο με αρακά

  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε 5-6 μικρά κομμάτια
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • 500 γρ. αρακά
  • 250 γρ. φασολάκια τρυφερά καθαρισμένα και πλυμένα (προαιρετικά)
  • 2 καρότα κομμένα σε καρέ
  • 4 ώριμες και σφιχτές ντομάτες τριμμένες
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Κοτόπουλο με αρακά

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο (4 κ.σ.) σε πλασοτέ κατσαρόλα.

    Ροδίζουμε το κοτόπουλο να πάρει χρώμα γύρω γύρω για 6-8 λεπτά.

    Προσθέτουμε το σκόρδο (ολόκληρη τη σκελίδα), τα καρότα κομμένα σε καρέ και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.

    Τα αφήνουμε μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο, για 5-6 λεπτά.

    Προσθέτουμε τον πελτέ και τρίβουμε καλά τη βάση της κατσαρόλας.

    Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε το φαγητό.

    Σιγοβράζουμε για 50 λεπτά, να μαλακώσει το κοτόπουλο.

    Αφού σχεδόν γίνει το κοτόπουλο, προσθέτουμε τον αρακά. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και φασολάκια.

    Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο (1/4 φλ.).

    Βράζουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μελώσει η σάλτσα, αλλά τα λαχανικά να παραμένουν τρυφερά.

    Τέλος, πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.

    Διαβάστε και όλα τα μυστικά επιτυχίας για το μαγείρεμα στην κατσαρόλα, για να φτιάχνετε πάντα τα πιο μαλακά κρέατα και πουλερικά με τέλεια δεμένη σάλτσα.

    Με ποιο άλλο λαχανικό θα προτιμούσατε το κοτόπουλο;

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται