Κοτοσαλάτα και αραβικές πίτες με πάπρικα και θυμάρι

Υλικά

  • Για την κοτοσαλάτα
  • 6 πατάτες βρασμένες
  • 1 φλ. μαγειρεμένο και ψιλοκομμένο κοτόπουλο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3-4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα
  • 1 κλωνάρι σελέρυ ψιλοκομμένο
  • ρόδι καθαρισμένο
  • 1 φλ. μαγιονέζα
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι
  • 2-3 κ.σ. ξύδι
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τις αραβικές πίτες με πάπρικα και θυμάρι
  • 500 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 300 γραμ. χλιαρό νερό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλ.μαγιά στιγμής
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • λίγο φρέσκο θυμάρι

Κοτοσαλάτα και αραβικές πίτες

Βράζουμε τις πατάτες με την φλούδα να μαλακώσουν.

Τις καθαρίζουμε και τις σπάμε με πιρούνι σε μπολ, να κάνουν αγριάδες με το σπάσιμο. Αυτό πρέπει να γίνει όσο οι πατάτες είναι ζεστές.

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε και παγώνουμε.

Για τις αραβικές πίτες

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μέχρι η ζύμη να γίνει απαλή κι ελαστική.

Πασπαλίζουμε αλεύρι σε μπολ. Την βάζουμε μέσα και την καλύπτουμε.

Την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα.

Την χωρίζουμε σε 8-10 μπαλάκια. Τα βάζουμε σε αλευρωμένο ταψί και τα πασπαλίζουμε αλεύρι.

Τα σκεπάζουμε για μισή ώρα να φουσκώσουν.

Σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε σε λεπτές πίτες.

Έχουμε προθερμάνει πολύ καλά το φούρνο στις αντιστάσεις στην πιο δυνατή θερμοκρασία. Ακουμπάμε στο φούρνο λαμαρίνα από την ανάποδη να κάψει καλά.

Ακουμπάμε επάνω την πίτα. Μόλις αρχίσει και γίνεται σαν μπαλόνι μετά από 1½ λεπτό, την αναποδογυρίζουμε να ψηθεί λίγο κι από την άλλη. Βγάλτε τις όσο είναι ανοιχτόχρωμες. Μην τις ξεροψήνετε γιατί σκληραίνουν.

Φτιάξτε τη δική σας σπιτική μαγιονέζα και απογειώστε την κοτοσαλάτα σας!

https://www.argiro.gr/recipe/kotosalata-kai-arabikes-pites-me-paprika-kai-thumari/