• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 2 ώρες
Βαθμολογήστε
  • Λίγο αλεύρι για το γλασάρισμα
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 φέτ. μοσχαρίσιο κότσι
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 κλων. σέλερι
  • 1 καρότο
  • 1 κομμάτι/ια πράσο
  • 2 πομοντόρια
  • 1 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί
  • 2 φλ. ζωμός κρέατος
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 κλων. φρέσκο θυμάρι
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το μοσχαρίσιο κότσι

    Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι στο μοσχαρίσιο κότσι και το ταμπονάρουμε με αλεύρι.

    Θα χρησιμοποιήσουμε ταψί ή γάστρα που να μπαίνει στο μάτι της κουζίνας.

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε πολύ καλά το κρέας.

    Ψιλοκόβουμε κρεμμύδι, σέλερι, καρότο, πράσο και τα προσθέτουμε.

    Τα αφήνουμε να μαραθούν.

    Σβήνουμε με το κρασί.

    Αφήνουμε να εξατμιστεί το κρασί κατά το ήμισυ, προσθέτουμε τα πομοντόρια, το θυμάρι, το δαφνόφυλλο και τον ζωμό.

    Αφήνουμε να πάρει βράση.

    Σκεπάζουμε καλά το ταψί (με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο) ή την γάστρα και ψήνουμε στους 180°C για 2 ώρες ώσπου να μαλακώσει καλά το κρέας.

    Βγάζουμε το κρέας σε πιατέλα και βάζουμε το σκεύος με την σάλτσα στην φωτιά.

    Σε δυνατή φωτιά αφήνουμε τη σάλτσα να πυκνώσει.

    Ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι.

    Αν θέλουμε, σουρώνουμε την σάλτσα ή την αλέθουμε σε λεπτή σίτα.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται