Για το μοσχαρίσιο κότσι
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι στο μοσχαρίσιο κότσι και το ταμπονάρουμε με αλεύρι.
Θα χρησιμοποιήσουμε ταψί ή γάστρα που να μπαίνει στο μάτι της κουζίνας.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε πολύ καλά το κρέας.
Ψιλοκόβουμε κρεμμύδι, σέλερι, καρότο, πράσο και τα προσθέτουμε.
Τα αφήνουμε να μαραθούν.
Σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε να εξατμιστεί το κρασί κατά το ήμισυ, προσθέτουμε τα πομοντόρια, το θυμάρι, το δαφνόφυλλο και τον ζωμό.
Αφήνουμε να πάρει βράση.
Σκεπάζουμε καλά το ταψί (με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο) ή την γάστρα και ψήνουμε στους 180°C για 2 ώρες ώσπου να μαλακώσει καλά το κρέας.
Βγάζουμε το κρέας σε πιατέλα και βάζουμε το σκεύος με την σάλτσα στην φωτιά.
Σε δυνατή φωτιά αφήνουμε τη σάλτσα να πυκνώσει.
Ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι.
Αν θέλουμε, σουρώνουμε την σάλτσα ή την αλέθουμε σε λεπτή σίτα.