Οσομπουκο στη γαστρα απο την Αργυρω

Υλικά

Οσομπουκο στη γαστρα

  • Λίγο αλεύρι για το γλασάρισμα
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 φέτ. μοσχαρι
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κλων. σέλερι
  • 1 καρότο
  • 1 κομμάτι/ια πράσο
  • 2 πομοντόρια
  • 1 φλ. κρασί
  • 2 φλ. ζωμός
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 κλων. θυμάρι
  • Αλάτι
  • πιπέρι

Οσομπουκο στη γαστρα

Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι στο μοσχαρί και το ταμπονάρουμε με αλεύρι.

Θα χρησιμοποιήσουμε ταψί ή γάστρα που να μπαίνει στο μάτι της κουζίνας.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε πολύ καλά το κρέας.

Ψιλοκόβουμε κρεμμύδι, σέλερι, καρότο, πράσο και τα προσθέτουμε.

Τα αφήνουμε να μαραθούν.

Σβήνουμε με το κρασί.

Αφήνουμε να εξατμιστεί το κρασί κατά το ήμισυ, προσθέτουμε τα πομοντόρια, το θυμάρι, το δαφνόφυλλο και τον ζωμό.

Αφήνουμε να πάρει βράση.

Σκεπάζουμε καλά τη γαστρα με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο  και καπακι

Ψήνουμε στους 180°C στον αερα για 2 ώρες περιπου ώσπου να μαλακώσει καλά το κρέας.

Βγάζουμε το κρέας σε πιατέλα και βάζουμε το σκεύος με την σάλτσα στην φωτιά.

Σε δυνατή φωτιά αφήνουμε τη σάλτσα να πυκνώσει.

Ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι.

Αν θέλουμε, αλεθουμε την σάλτσα ή την σουρωνουμε σε λεπτή σίτα.

 

https://www.argiro.gr/recipe/kotsi-mosxarisio-me-kokkino-krasi/