Νηστίσιμα κουλουράκια κανέλας με επικάλυψη σοκολάτας για το πρωινό, για τον καφέ σας και όχι μόνο.

Νηστίσιμα κουλουράκια κανέλας με επικάλυψη σοκολάτας για το πρωινό, για τον καφέ σας και όχι μόνο.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 35 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τα κουλουράκια

  • 70 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 100 γρ. ελαιόλαδο απαλό
  • 100 γρ. λευκό ξηρό κρασί
  • 50 γρ. τσίπουρο
  • 50 γρ. κονιάκ
  • 1 κ.γ. κοφτό κανέλα σκόνη
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Για την επικάλυψη σοκολάτας
  • 300 γρ. κουβερτούρα

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τα νηστίσιμα κουλουράκια κανέλας με επικάλυψη σοκολάτας

    Βάζουμε πρώτα σε μπολ όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και με σύρμα δουλεύουμε 5′ να αναμειχθούν καλά.

    Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε πολύ απαλά, ίσα που να μπει στη ζύμη.

    Όσο πιο πολύ τα ζυμώνουμε τόσο πιο σκληρά θα βγουν μετά.

    Πλάθουμε σε κουλουράκια μικρά σε ότι σχήμα θέλουμε.

    Διαφήμιση

    Για το ψήσιμο

    Αραδιάζουμε σε λαμαρίνα και ψήνουμε για περίπου 35′ στους 160°C, σε καλά προθερμασμένο φούρνο.

    Δεν φουσκώνουν γιατί δεν έχουν διογκωτικά και αυγά.

    Τα βουτάμε από τη μία πλευρά σε λιωμένη κουβερτούρα και τα διατηρούμε, αφού κρυώσουν καλά σε αεροστεγές κουτί.

    Παραμένουν τραγανά ως το τελευταίο.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×