Υλικά
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μία μεγάλο μπολ ενώνουμε το πετιμέζι, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρίφαλο και διαλύουμε τη σόδα στο ούζο.
- Τα προσθέτουμε στα υγρά υλικά.
- Ανακατεύουμε με σύρμα να ενωθούν και λίγο λίγο ρίχνουμε το αλεύρι ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
- Πλάθουμε τα κουλουράκια σε ό,τι σχήμα μας αρέσει και τα τα αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε σε φούρνο με αντιστάσεις στους 170°C για 40 λεπτά, ώσπου να ροδίσουν.