Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΥΠΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΒΕΛΟΥΤΕ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΥΠΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΒΕΛΟΥΤΕ
Video
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε το κουνουπίδι. Αφαιρούμε τα εξωτερικά φύλλα και το χοντρό κοτσάνι.
- Κόβουμε σε μικρά μπουκέτα.
- Τα βυθίζουμε σε ένα μπολ με νερό και λίγο ξύδι. Αφήνουμε για 5’ να καθαρίσουν. Τα στραγγίζουμε καλά.
- Τα αραδιάζουμε σε ταψί. Περιχύνουμε λίγο ελαιόλαδο το κουνουπίδι και πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι.
- Ψήνουμε το κουνουπίδι στο φούρνο στους 220°C στον αέρα σε καλά προθερμασμένο φούρνο.
- Ψήνουμε για περίπου 25’ μέχρι να καψαλιστεί το κουνουπίδι και να καραμελώσει η επιφάνεια του.
- Ωστόσο ψιλοκόβουμε τα λαχανικά: κρεμμύδι, πράσο & το σκόρδο.
- Βάζουμε ελάχιστο λάδι σε βαθιά κατσαρόλα.
- Σοτάρουμε τα λαχανικά για 4-5’, χωρίς να πάρουν καθόλου χρώμα.
- Μόλις γίνουν διάφανα τα κρεμμύδια προσθέτουμε το ψημένο κουνουπίδι και τον ζωμό.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 20’ να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά.
- Πολτοποιούμε την σούπα κουνουπίδι.
- Τότε προσθέτουμε αλάτι πιπέρι μοσχοκάρυδο και κύμινο.
- Ελέγχουμε την πυκνότητα κι αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό ζωμό για πιο αραιή βελουτέ.
- Τέλος, προσθέτουμε το κρύο βούτυρο σε κομμάτια και πολτοποιούμε να λιώσει και να κρεμώσει πλήρως η βελουτέ να γίνει βελούδινη.
- Απολαύστε την ζεστή ζεστή και γαρνίρετε με φύτρες και αρωματικό ελαιόλαδο.
- Εναλλακτικά, μπορείτε να σερβίρετε τη σούπα κουνουπίδι βελουτέ με τυρί κρέμα, γιαούρτι ή κρέμα γάλακτος.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ
Σαλάτα με κουνουπίδι και μπρόκολο
