Ευκολοι κουραμπιεδες με φυτινη χωρις μιξερ  απο την Αργυρω.    

 

Ευκολοι κουραμπιεδες με φυτινη χωρις μιξερ  απο την Αργυρω.

 

 

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
349

Υλικά

  • Μερίδες 55 τεμ.
  • 50 γρ. κονιάκ
  • 100 ζάχαρη
  • 100 αμύγδαλα
  • 200 βούτυρο
  • 250 φυτίνη
  • 670 αλεύρι
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1 βανίλια
  • 2 κρόκους
  • Για το άχνισμα
  • 3 συσκ. άχνη
  • 3 βανίλιες
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Το βούτυρο πρέπει να είναι πολύ μαλακό και τουλάχιστον 2 ώρες πάνω στον πάγκο της κουζίνας.

    Αφού ψήσουμε τα αμύγδαλα, τα ψιλοκόβουμε σε ξύλο κοπής με ένα μαχαίρι και τα κρατάμε στην άκρη.

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ºC στον αέρα.

    Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε 2 μεγάλα ρηχά ταψιά.

    Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τη φυτίνη και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για περίπου 7 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει το μίγμα και να γίνει σαν σαντιγί.

    Έναν έναν ρίχνουμε μέσα τους κρόκους, γιατί πρέπει να τους “πίνει” το μίγμα κάθε φορά.

    Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και τη βανίλια.

    Προσθέτουμε το κονιάκ ή το λικέρ.

    Χτυπάμε λίγο για να φουσκωση το μίγμα.

    Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και δουλεύουμε το μίγμα στο χέρι.

    Με ένα κόσκινο, κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε λίγο λίγο στο μίγμα μας.

    Εάν είναι πολύ μαλακή η ζύμη και κολλάει στα χέρια ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε ελάχιστο αλεύρι ακόμα.

    Στο τέλος, ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα καβουρδισμένα αμύγδαλα.

    Φροντίζουμε η ζύμη να είναι αφράτη και όχι σκληρή, δηλαδή να είναι βουτυράτη για να μη γίνουν σκληροί.

    Πλάθουμε σε όποιο σχήμα θέλουμε και τους αραδιάζουμε αραιά στο ταψί.

    Τους ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, ώστε να ροδίσουν καλά και να σκάσουν, δηλαδή να κάνουν ανοίγματα στην επιφάνεια.

    Αφήνουμε να κρυώσουν γύρω στα 5 λεπτά.

    Άχνισμα 

    Με ένα κόσκινο, κοσκινίζουμε την άχνη και τις βανίλιες.

    Βάζουμε την μισή άχνη σε ένα βαθύ ταψί.

    Αραδιάζουμε τους ζεστούς κουραμπιέδες στην άχνη (προσοχή όχι καυτούς) και κοσκινίζουμε από πάνω την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη.

    Αυτή τη διαδικασία την κάνουμε αχνίζοντας λίγους λίγους, για να αχνίζονται σωστά.

    Τους στήνουμε σε μία πιατέλα.

    Αχνίζουμε και πάνω από την πιατέλα.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται