Κουραμπιέδες με αγνό βούτυρο

Μια φανταστική συνταγή για κουραμπιέδες με αγνό βούτυρο από το αγαπημένο μου Γαλαξίδι!

Εύκολη
0:55

80 - 100 τεμάχια

20 λεπτά

35 λεπτά

κουραμπιεδεσ με βουτυρο κερκυρασ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΑΧΝΙΣΜΑ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΑΧΝΙΣΜΑ

Εκτέλεση

  1. Φροντίζουμε τα αυγά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και κοσκινίζουμε την άχνη ζάχαρη και το αλεύρι.
  2. Απλώνουμε την αμυγδαλόψιχα σε ταψί και τη ψήνουμε στους 200ºC για 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Την αφήνουμε να κρυώσει και την χοντροκόβουμε.
  3. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο και την άχνη και τα χτυπάμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν κρέμα.
  4. Προσθέτουμε τους κρόκους έναν έναν, αφήνοντας το μείγμα να τους απορροφήσει καλά, και στη συνέχεια προσθέτουμε και το αυγό.
  5. Ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο, τις βανίλιες και 2 κουταλιές της σούπας από το αλεύρι για να μη «κόψει» το μείγμα όταν προστεθεί το κονιάκ.
  6. Διαλύουμε τη μαγειρική σόδα στο κονιάκ και το ρίχνουμε μέσα στο μίξερ.
  7. Προσθέτουμε εναλλάξ το αμύγδαλο και το αλεύρι. Χρησιμοποιούμε τόσο αλεύρι όσο «σηκώσει» η ζύμη — μπορεί να μη χρειαστεί όλο.
  8. Τελειώνουμε το ζύμωμα στο χέρι, δουλεύοντας απαλά και κοσκινίζοντας λίγο λίγο το τελευταίο αλεύρι. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και βουτυράτη.
  9. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες στο σχήμα που θέλουμε (εγώ τους κάνω μικρούς) και τους αραδιάζουμε σε ταψί.
  10. Ψήνουμε στους 170ºC, στον αέρα, για περίπου 35 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να «σκάσουν» ελαφρά στην επιφάνεια.
  11. Αφήνουμε να σταθούν για 5 λεπτά.
  12. Σε ένα ταψί κοσκινίζουμε άχνη με βανίλια ώστε να δημιουργηθεί στρώση. Τοποθετούμε τους κουραμπιέδες επάνω και τους πασπαλίζουμε ξανά με άχνη.
  13. Τους αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά, γιατί αλλιώς θρυμματίζονται. Τους μεταφέρουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε ξανά με άχνη ζάχαρη πριν τους σερβίρουμε.
Απόρρητο