Υλικά
Εξοπλισμός
Κόσκινο
Τηγάνι
Φούρνος
Υλικά
Εκτέλεση
- Οι κρέπες χωρίς αυγά μπορεί να γίνουν γλυκιές ή αλμυρές
- Για να σου γίνει λεία η ζύμη, να κοσκινίσεις το αλεύρι στην αρχή. Το γάλα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι το αλάτι τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με το σύρμα.
- Προσθέτουμε το λάδι και το γάλα κι ανακατεύουμε με το σύρμα. Αν μείνουν αρκετά κομπάκια αλευριού καλύτερα να την περάσετε από σίτα. Έτσι θα εξαφανιστούν όλα.
- Αφήνουμε τη ζύμη να σταθεί για 10 λεπτά αν έχουμε τον χρόνο.
- Ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι 24 ή 26 εκατ.
- Λαδώνουμε ελαφρά με λίγο χαρτί κουζίνας το τηγάνι.
- Ρίχνουμε περίπου 1/2 φλ ζύμη.
- Από το χερούλι κουνάμε το τηγάνι ώστε να απλωθεί η ζύμη παντού σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού και να γίνει λεπτή κρέπα.
- Ψήνουμε μέχρι να ξεκολλήσει και να σταθεροποιηθεί η κρέπα. Περίπου για 2-1/2 λεπτά
- Αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε και από την άλλη πλευρά για περίπου 1-1/2 λεπτό.
- Βγάζουμε τη κρέπα σε πιάτο και συνεχίζουμε φτιάχνοντας και τις υπόλοιπες.
- Σερβίρουμε με σοκολάτα ή με τυριά.