Εκτέλεση
Οι κρέπες χωρίς αυγά μπορεί να γίνουν γλυκιές ή αλμυρές
Για να σου γίνει λεία η ζύμη, να κοσκινίσεις το αλεύρι στην αρχή.
Το γάλα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου
Αυτή η συνταγή για κρέπα μπορεί να γίνει και γεμιστή στο φούρνο και να βάλεις ότι γέμιση σου αρέσει, σπανάκι κοτόπουλο μανιτάρια κλπ.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι το αλάτι τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με το σύρμα.
Προσθέτουμε το λάδι και το γάλα κι ανακατεύουμε με το σύρμα. Αν μείνουν αρκετά κομπάκια αλευριού καλύτερα να την περάσετε από σίτα. Έτσι θα εξαφανιστούν όλα.
Αφήνουμε τη ζύμη να σταθεί για 10 λεπτά αν έχουμε τον χρόνο.
Ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι 24 ή 26 εκατ
Λαδώνουμε ελαφρά με λίγο χαρτί κουζίνας το τηγάνι.
Ρίχνουμε περίπου 1/2 φλ ζύμη.
Από το χερούλι κουνάμε το τηγάνι ώστε να απλωθεί η ζύμη παντού σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού και να γίνει λεπτή κρέπα.
Για το ψήσιμο
Ψήνουμε μέχρι να ξεκολλήσει και να σταθεροποιηθεί η κρέπα. Περίπου για 2-1/2 λεπτά
Αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε και από την άλλη πλευρά για περίπου 1-1/2 λεπτό.
Βγάζουμε σύμφωνα με τη συνταγή τη κρέπα σε πιάτο και συνεχίζουμε φτιάχνοντας και τις υπόλοιπες κρέπες χωρίς γάλα.
Σερβίρουμε με σοκολάτα ή με τυριά και ζαμπόν.